Otthoni trükkök fogfájás ellen

Főoldal > Mit lehet tenni a fogfájás ellen?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mit lehet tenni a fogfájás ellen?


2021/04/06
Puskás Rékka

A fogfájás egy rettenetes fájdalomfajta, és sokszor a legrosszabb pillanatokban jelentkezik, például az éjszaka közepén. Igaz ugyan, hogy a fogfájás nem múlik el, csak a kezeléssel szüntethetőek meg mind a probléma, mind a tünetek, ugyanakkor vannak bizonyos házi praktikák, melyek segítenek kibírni azt az időt, amíg eljutsz egy fogorvoshoz!

Mit lehet tenni a fogfájás ellen?

Szegfűszeg rágcsálás

 

Az egyik legismertebb ilyen házipraktika, ami enyhíti a kínzó fogfájást, hogy szegfűszeget kell a fájó foggal elrágni, ugyanis ennek a fűszernek zsibbasztó, érzéstelenítő hatása van. Persze nincs annyi szegfűszeg a világon, ami egy gyulladt gyökér esetében teljesen elnyomja a fájdalmat, de néhány óra enyhülést könnyen hozhat. 

Jegelés

 

Természetesen nem minden esetben enyhíti a fájdalmat, mivel egyes esetekben a fájdalmat kiváltó ok hidegre való érzékenységgel párosul. Azonban az esetek túlnyomó részében a jegelés átmenetileg enyhíti a panaszokat, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy megfázzon az arcod a túl sok hidegtől!

 

Melegítés

 

A hűtés mellett a melegítés is van, amikor működik, de ezt csak akkor érdemes megpróbálni, ha már tényleg semmi más nem működött, és képtelen vagy elviselni a fájdalmat. Ugyanis, ha a problémát gyulladás okozza, a meleg hatására csak növekedni fog, súlyosbítva a panaszokat. Ha fognövekedés áll a háttérben, akkor viszont jó megoldás a meleg borogatás, segít ellazítani a kötőszöveteket.

 

Gyulladáscsökkentő teák

 

Egyes teáknak, mint a kamilla vagy zsálya, gyulladáscsökkentő hatása van. Érdemes lefőzni egy ilyen teát, és miután kihűlt, ezzel öblögetni, még csak véletlenül sem szabad lenyelni! A gyulladáscsökkentő hatásnak köszönhetően sok esetben ez is enyhülést hoz. Ha a problémát az előbújó bölcsességfog okozza, érdemes megpróbálni még, hogy egy hideg almaszeletet gézbe csavarsz, és a fájó részre szorítod.

 

Masszírozás

 

Van az úgy, hogy ha a fájó fog alatt masszírozod az állad, arcod kívülről, az is enyhíti a fájdalmat. Óvatosan kezdd el masszírozni, ha jól esik, akkor folytasd még egy darabig, majd hagyd megnyugodni! Ha viszont az ujjaid nyomás csak erősebb fájdalmat észlelsz, akkor hagyd abba, nem fog segíteni, keress fel inkább egy szakembert!

 

Nem érdemes hosszabb ideig szenvedni a fogfájástól! A Móricz Dental egy fájdalommentes fogászat Budapest városában, ahol a legmodernebb eszközök és betegközpontú, barátságos rendelés vár!
Belföld Budapest Hírek és érdekességek MagyarországLegfrissebb cikkek


Így szervezz üzleti rendezvényt sikeresen!
Üzleti rendezvényt szeretnél szervezni, esetleg már neki is láttál, de érzed, nem egyszerű, fentakadtál egy ponton? Üzleti rendezvényt szervezni valóban nem könnyű. Egyszerre rengeteg dologra kell figyelni, megannyi dolgot irányítani, menedzselni sok-sok feladatot. Mire kell legjobban figyelni? Mutatunk pár tippet, ha ezekre figyelsz, akkor nem lehet nagy gond!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.