A fogorvos látogatása nagyon fontos! Ne csak akkor menj orvoshoz, ha fáj a fogad!

Főoldal > Ne csak akkor menj orvoshoz, ha fáj a fogad!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ne csak akkor menj orvoshoz, ha fáj a fogad!


2022/08/10
GE.

A fogorvosnál tett látogatástól nem kell rettegni. A fogorvosok és a higiénikusok segíteni akarnak, és általában megpróbálják a lehető legkönnyebbé tenni a rendelőben tett látogatást. 

Gyakran nézhet filmet vagy tévét. Lehet, hogy a munkát több látogatásra osztják, hogy ne legyen túl sok egy alkalom. Az eljárások során pedig lehetőség van fájdalomcsillapításra vagy nyugtatásra.

Ha eljut a székbe, közelebb kerül a jobb egészséghez és a magabiztosabb mosolyhoz.

fogkorona

 

Az időpont előtt

Tervezzen elegendő szabadidőt a munkából vagy az iskolából, hogy kevésbé legyen sietős vagy szorongó a visszatérés miatt. Amikor időpontot kér, kérdezze meg, hogy általában mennyi időt vesz igénybe a tisztítás és a vizsgálat, majd adjon hozzá plusz időt. Tovább fog ülni a fogorvosi székben, ha az utolsó látogatása óta eltelt egy kis idő. A nap végi időpont is jó választás, így azonnal hazamehet.Ha rendelkezik fogászati biztosítással, az időpont egyeztetése előtt nézze meg, hogy a fogorvos hálózaton belül van-e, hogy pénzt takarítson meg. Előfordulhat, hogy önrészesedést kell fizetnie, amikor a rendelőben van, vagy a fogorvos kiszámlázhatja Önnek a fennmaradó összeget, miután a biztosító kifizette. Ha nem rendelkezik biztosítással, akkor előre tájékozódjon arról, hogy mennyit kell fizetnie a fogorvosi rendelésen.

A fogászati napon érkezzen korán, hogy kitölthesse a papírokat (vagy leadhassa azokat, ha a nyomtatványok online elérhetőek előre), és a személyzetnek legyen ideje arra, hogy előkészítse a fogorvosi rendelőt. Készítse elő a jogosítványát és a biztosítási kártyáját, amikor bejelentkezik a recepción.

 

 

Rutinlátogatás

A dentálhigiénikus műanyag vagy papírkendővel takarja le a mellkasát, és esetleg szemvédőt is kaphat, amit viselhet. Látni fog egy fémtálcát és esetleg ultrahangos eszközöket. A higiénikus ezeket használja, egyszerre egy-egy fogat megdolgozva, hogy lekaparja a kemény lepedék- és fogkőlerakódásokat a felületekről és az ínyvonal mentén. Lehet, hogy fogselymet is használnak a fogai között.

Ha az állkapcsa fáj, vagy szájfájdalmai vannak tisztítás közben, szóljon a higiénikusnak. Pihenőszünetet tarthat, amikor szüksége van rá.

Miután ezzel végeztek, jól kiöblítik. A higiénikus egy forgó fejjel ellátott eszközzel kifényesíti a fogaidat. Lehet, hogy még a polírozó paszta ízét is kiválaszthatod. Aztán ismét öblítés következik.

 

Általában évente vagy évente röntgenfelvételre is sor kerül, hogy segítsen megtalálni a kezdődő vagy nehezen észrevehető problémákat.

Ezután a higiénikus behívja a fogorvost, hogy alapos vizsgálatot végezzen, ellenőrizve minden egyes fogat, és keresve a fogak és az íny közötti zsebeket vagy réseket.

Egy parodontális szondának nevezett eszköz, amely lehet fém vagy ultrahangos, segít a fogorvosnak megtalálni a problémás helyeket. A készülék az ínyzsebek mélységét is meg tudja mérni. A higiénikus gyakran marad, hogy jegyzeteket rögzítsen az Ön kórlapján.

Ezt követően a fogorvos megbeszéli Önnel, hogyan állnak a dolgok, és mi a következő lépés.

 

Előfordulhat, hogy fogkoronára lesz szükséged! Érdemes ebben is, mint a legtöbb dologban jó szakembereket választani. A fogkorona árak Budapesten is megfelelő minőségi szolgáltatással a Móricz Dentálban elérhető!
Hírek és érdekességekLegfrissebb cikkek


Több fogam is hiányzik… Ilyenkor is van megoldás?
Hiányzó fogak esetén ne keseredj el! Ismerd meg a legújabb fogászati megoldásokat, amelyek visszaadhatják mosolyod és hatékonyan helyreállíthatják rágófunkcióidat!
A világ legkülönlegesebb éttermei, ahol nem mindennapi menüt kóstolhatunk
Az éttermi élmény a különleges ízek, a lenyűgöző kiszolgálás és a kreatív fogások találkozása. Azonban vannak olyan éttermek a világban, amelyek nem csupán ételt kínálnak, hanem valódi művészi élményt nyújtanak az ízlés, az illatok és az atmoszféra terén. Ebben a cikkben utazunk körül a világ különböző pontjain, és felfedezzük a legkülönlegesebb éttermeket, ahol nem mindennapi menüket kóstolhatunk.
Legújabb trendek egy éttermes rendezvénynél, amikre jó, ha ügyelsz
Az éttermi rendezvények mindig is különleges események voltak az emberek életében. Legyen szó családi összejövetelekről, baráti találkozókról, üzleti ebédekről vagy esküvőkről, az étteremben tartott rendezvények lehetőséget adnak az embereknek arra, hogy megünnepeljék fontos pillanataikat és kikapcsolódjanak. Azonban az éttermi rendezvények világa is folyamatosan változik, és számos új trend jelent meg az utóbbi években. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a legújabb trendeket egy éttermes rendezvénynél, és azt, hogy miért érdemes ezekre odafigyelni.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!