Tortadíszítés eperrel
Igaz az eper szezonálisan nyári gyümölcs, de annyira szereti mindenki a családban legyen az gyerek vagy felnőtt, hogy a legtöbbször epres ízesítésű torta készül. Csokival párosítva, vagy simán csak a piskótásan elkészítve, de már különlegesebb verziókat is kitalálva el kellett készítenem egy-egy szülinapra, ezért elkezdtem új ötleteket gyűjteni a díszítés terén, hogy ne mindig ugyanúgy kerüljön az asztalra! Nagyon cuki és édes megoldásokat találtam, gondoltam összeszedem és megmutatom Nektek is!
Az ötleteket születésnapi torta rendelés során is fel tudjátok használni, ha inkább profi kezekre bíznátok a megvalósítást!
1. Meztelen epres torta
Szabadtéri ünnepségekre öltöztetve tökéletes választás, rengeteg friss eperrel benne és rajta. Friss szeder, áfonya, málna, rózsa és porcukorral kiegészíthetik a megjelenését. Valamint kicsi és cuki mezei virágokkal is díszíthetjük, hogy még aranyosabb hatást érjünk el! Nem kell hozzá sok krém és elnehezítő burkolatok sem, a maga egyszerűségével lesz ötletes és tökéletes!
2. Megszínezve még jobban mutat
Persze ha szeretjük a krémes tortákat, akkor készíthetünk színezett vajkrém borítást a kedvenc színeinkkel is! De arra ügyeljünk, hogy ne essünk túlzásokba! Talán a púder és halvány színek jobban érvényesülnek, mint az erős, túl élénk verziók!
3. Átmenetes
Ha nem tudjuk eldönteni, hogy színeset, vagy inkább egyszerű fehéret készítenénk, akkor válasszuk az ombre burkolást! Ez is egyszerűen elkészíthető, csak mindig adjunk kicsit több színezéket a krémhez, hogy a torta aljára érve egyre élénkebb színt kapjunk!
4. Strawberry drip, azaz lefolyatás
Ez a népszerű megoldás, igencsak látványos! Csupán készítenünk kell egy eper szószt, amit utána lecsurgatunk a torta szélére! De vigyázz ne akarj egyszerre túl sok szószt leönteni, különben túl folyik és csak szószban fog ázni a tortád!
Lehet csoki, fehércsoki vagy eper öntet is amit lecsurgatsz, válassz olyat, ami kinézetre a leginkább illene a tortádhoz!
5. Epres Mille-feuille
A Mille-feuille egy olasz desszert, amely leveles tésztából, pudingból és rengeteg friss bogyós gyümölcsből áll, így tökéletes alternatíva egy tortára. Nagyon aranyos a megjelenése, és nem is nehéz elkészíteni, mégis különleges! Ha szeretitek a krémest, akkor ez is tetszeni fog! Díszítésben pedig így mutat a legjobban, jól megpakolva friss eperrel!