5 ok, amiért jó a fővárosban élni

Főoldal > 5 ok, amiért jó a fővárosban élni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért jó a fővárosban élni


2021/02/18
Puskás Rékka

Magyarország fővárosa Budapest, itt él a magyar lakosság mintegy egy tizede. Budapest megtestesíti az Európai nagyvárost, villamossal, metróval, történelmi emlékművekkel és élettől nyüzsgő utcákkal. Most mutatok 5 okot, hogy miért is olyan jó, ha az ember Budapesten lakik!

5 ok, amiért jó Budapesten lakni

Mindig van mit csinálni

 

Az első ok, amiért nagyszerű dolog Budapesten élni, hogy a nap minden órájában programok armadája áll a rendelkezésre. Számos múzeum, különböző művészeti stílus, színházak, klubok, koncertek, az állatkert, a Gellért-hegy várja, hogy felfedezd, vagy újra meglátogasd. Itt nincs olyan, hogy „Már este van, bezárnak a dolgok”. Akármelyik napszakban legyél is, biztosan találsz nyitva boltot, szórakozóhelyet, éttermet. 

Rengeteg a lehetőség

 

A második ok, amiért a fővárosi élet az egyik legklasszabb, hogy mindenből rengeteg van, akármiről legyen is szó, számos lehetőség közül választhatsz. Mindenféle tájak konyháját kínáló éttermek, büfék, utcai árusok. Romkocsmák, bárok, klubok és pubok. Alternatív szórakozóhelyek az össze zenei stílusnak. És ez csak néhány kiragadott példa.

 

Vész esetén azonnali segítség

 

Vidéken hetente egyszer rendel a gyermekorvos, Budapesten a hét minden napján, 0-24-ben tudsz hová fordulni, akár te, akár a gyermeked rászorul. És ez igaz a fogászatra is, mindig van elérhető fogorvosi rendelő Budapest városában, egy esetleges fogfájás esetén nem kell hosszú napokig gyötrődni.

 

Éjjel-nappali közlekedés

 

Az országban szinte egyedülálló módon Budapesten mindig van tömegközlekedés, nem csak nappal. Természetesen az éjszakai útvonalak és menetrendek eltérőek, lassabbak, mint a nappali társaik, és könnyen lehet, hogy ami napfénynél egy órás út, az éjjel kettő lesz, de legalább nem kell a főváros túlvégéből hazagyalogolni. Nyugodt szívvel lehet kimaradni, ameddig jól esik, nem kell attól tartani, hogy ha lekésed az utolsó járatot, már csak reggel tudsz hazamenni.

 

Színes emberforgatag

 

Az utolsó ok, amiről ebben a cikkben szót ejtek, az az emberek. Ha szereted a színes, változatos kultúrákat, nyitott vagy befogadni a világ többi részét, akkor Budapest neked való hely: csak úgy pulzál a világi élettől, mindenhonnan jött emberek osztják meg egymással történeteiket és élményeiket. Egy igazi kulturális forrasztótégely. 
Belföld Budapest Hírek és érdekességek MagyarországLegfrissebb cikkek


A legjobb évfordulós ajándékötletek, amik a párodnak is tetszeni fognak
Évfordulótok lesz és teljesen kétségbe vagy esve, hogy mit adj életed párjának? Mindene meg van, de ennek ellenére szeretnéd meglepni valami igazán különlegessel, amiben örömét leli majd? Mutatunk néhány nagyon szuper ötletet, aminek bárki örülne! 
Így szervezz üzleti rendezvényt sikeresen!
Üzleti rendezvényt szeretnél szervezni, esetleg már neki is láttál, de érzed, nem egyszerű, fentakadtál egy ponton? Üzleti rendezvényt szervezni valóban nem könnyű. Egyszerre rengeteg dologra kell figyelni, megannyi dolgot irányítani, menedzselni sok-sok feladatot. Mire kell legjobban figyelni? Mutatunk pár tippet, ha ezekre figyelsz, akkor nem lehet nagy gond!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.