5 ok, amiért jó a fővárosban élni

Főoldal > 5 ok, amiért jó a fővárosban élni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért jó a fővárosban élni


2021/02/18
Puskás Rékka

Magyarország fővárosa Budapest, itt él a magyar lakosság mintegy egy tizede. Budapest megtestesíti az Európai nagyvárost, villamossal, metróval, történelmi emlékművekkel és élettől nyüzsgő utcákkal. Most mutatok 5 okot, hogy miért is olyan jó, ha az ember Budapesten lakik!

5 ok, amiért jó Budapesten lakni

Mindig van mit csinálni

 

Az első ok, amiért nagyszerű dolog Budapesten élni, hogy a nap minden órájában programok armadája áll a rendelkezésre. Számos múzeum, különböző művészeti stílus, színházak, klubok, koncertek, az állatkert, a Gellért-hegy várja, hogy felfedezd, vagy újra meglátogasd. Itt nincs olyan, hogy „Már este van, bezárnak a dolgok”. Akármelyik napszakban legyél is, biztosan találsz nyitva boltot, szórakozóhelyet, éttermet. 

Rengeteg a lehetőség

 

A második ok, amiért a fővárosi élet az egyik legklasszabb, hogy mindenből rengeteg van, akármiről legyen is szó, számos lehetőség közül választhatsz. Mindenféle tájak konyháját kínáló éttermek, büfék, utcai árusok. Romkocsmák, bárok, klubok és pubok. Alternatív szórakozóhelyek az össze zenei stílusnak. És ez csak néhány kiragadott példa.

 

Vész esetén azonnali segítség

 

Vidéken hetente egyszer rendel a gyermekorvos, Budapesten a hét minden napján, 0-24-ben tudsz hová fordulni, akár te, akár a gyermeked rászorul. És ez igaz a fogászatra is, mindig van elérhető fogorvosi rendelő Budapest városában, egy esetleges fogfájás esetén nem kell hosszú napokig gyötrődni.

 

Éjjel-nappali közlekedés

 

Az országban szinte egyedülálló módon Budapesten mindig van tömegközlekedés, nem csak nappal. Természetesen az éjszakai útvonalak és menetrendek eltérőek, lassabbak, mint a nappali társaik, és könnyen lehet, hogy ami napfénynél egy órás út, az éjjel kettő lesz, de legalább nem kell a főváros túlvégéből hazagyalogolni. Nyugodt szívvel lehet kimaradni, ameddig jól esik, nem kell attól tartani, hogy ha lekésed az utolsó járatot, már csak reggel tudsz hazamenni.

 

Színes emberforgatag

 

Az utolsó ok, amiről ebben a cikkben szót ejtek, az az emberek. Ha szereted a színes, változatos kultúrákat, nyitott vagy befogadni a világ többi részét, akkor Budapest neked való hely: csak úgy pulzál a világi élettől, mindenhonnan jött emberek osztják meg egymással történeteiket és élményeiket. Egy igazi kulturális forrasztótégely. 
Belföld Budapest Hírek és érdekességek MagyarországLegfrissebb cikkek


A legtökéletesebb idézetek esküvői meghívókra
Hamarosan itt van az esküvőszezon, és reméljük, még a koronavírus járvány sem tudja majd megállítani, éppen ezért összeszedtük a legtökéletesebb idézeteket, amik több, mint jól mutatnak majd a ti esküvői meghívótokon is.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.