Ezeket a rossz szokásokat kerüld el fogaid érdekében!

Főoldal > Rossz szokások, amelyek rontják a fogakat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Rossz szokások, amelyek rontják a fogakat


2020/08/25
SzSz

Vannak olyan rossz szokások, amelyekkel igazán árhatunk fogainknak és nagyobb valószínűséggel fog kialakulni valamilyen fogászati probléma is, amelyet nem szeretnénk.

Ezeket a rossz szokásokat kerüld el fogaid érdekében!

Jég rágás

Természetes és cukormentes, így azt gondolhatod, hogy a jég ártalmatlan. A kemény, fagyasztott kocka rágása azonban fogaknak igencsak árhat, hiszen akár le is törhet belőle egy darab, vagy el is repedhet. Egy letört vagy törött fogből lejövő darabok pedig akár az ínyben is kárt tehetnek, amelyek következtében igen nagy fájdalmat is tapasztalhatunk. A meleg vagy hideg ételek/italok fogyasztása során fogérzékenységet vagy tartós fogfájást tapasztalhatunk miatta. Ebben az esetben azonnal látogassunk meg egy fájdalommentes fogászatot, ahol segítenek a problémán!

 Sportok

A sportok önmagukban jótékony hatással vannak szervezetünkra, azonban fogainkra nézve vannak olyan mozgásformák, amelyek veszélyesek lehetnek. A jéghoki, a box és a különböző küzdősportok végzése a fogakra nézve igencsak veszélyesek, hiszen könnyedén balesetet szenvedhetünk, amelynek következtében kitörhetnek vagy letörhetnek fogaink. Ha hasonló sportot űzünk legalább a fogvédőt használjuk!

 

Cumi/cumisüveggel alvás

Soha nem túl korai védeni a fogakat. Ha egy csecsemőnek lefekvés előtt tejet vagy tápszert adunk cumisüvegben, már nagyobb korában, az árthat a fogaknak. A csecsemő megszokhatta, hogy elalszik, amikor a palack a szájában van, így pedig a fogai a cukorban fürdenek. A legjobb, ha az üveget nem tartja a kiságyban.

 

Nyelv piercing

A nyelv piercing ugyan divatos lehet, mégis veszélyes lehet, ha ráharapunk. A fémre történő ráharapás szintén fogletörést vagy kettétörést okozhat, amely éles fájdalommal, fogérzékenységgel járhat, így mielőbb ajánlott a fogorvos meglátogatása!Legfrissebb cikkek


Így védd meg fogaidat a lepedéktől
A fogápolás a hétköznapok egyik legfontosabb higiéniai feladata. Habár bizonyára te is rendszeresen mosol fogat, és szép tisztának is tűnnek, valójában egy láthatatlan fenyegetés leselkedik rájuk és fogínyedre is. Ez a fenyegetés a lepedék.
Hogyan érdemes idén lezárni az évet?
December utolsó napján, az elmúlt év lezárása és az elkövetkezendő köszöntése céljából sokan szeretik megadni az ünneplésnek a módját. Bár a leggyakoribbak a szilveszteri bulik, zenével, tánccal, éjfélkor egy pohár pezsgővel, azért nem csak ilyen módon lehet a szilvesztert kiélvezni, különösen az idén.
Ez a növény megakadályozta a fogszuvasodást már évezredekkel ezelőtt
Őseink meglehetősen találékonyak voltak egykoron, ami a fogak ápolását illeti, hiszen olyan növényeket és eszközöket használtak, amelyekre ma nem is gondolnánk.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.