Szállodai szövegírás hibák: a megfelelő szállodai szövegírás elengedhetetlen ahhoz, hogy elérd a közönségedet. Azonban ezeket a gyakori szállodai szövegírási hibákat te már ne kövesd el!

Főoldal > Kerüld el ezt a 5 gyakori szállodai szövegírási hibát

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kerüld el ezt a 5 gyakori szállodai szövegírási hibát


2023/05/08
NA

A hatékony szállodai szövegírásra hatalmas szükség, hogy elérd a közönségedet és megkapd a megérdemelt foglalásokat. Tekintettel arra, hogy az utazási terveket többnyire digitális csatornákon készítik és foglalják, nem lehet elégszer hangsúlyozni a szállodai szövegírás fontosságát. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb szállodai szövegírási hibát, amiket te már ne kövess el!

Szállodai szövegírás hibák

1. Elírások és rossz nyelvtan

A webhelyed valószínűleg az első találkozás közted és potenciális ügyfeleid között. Ha nem figyelünk a helyes és gördülékeny írásmódra, az valószínűleg árt ennek az első találkozásnak a szakmaiságában. 

 

Miért kell elkerülni? 

Az elírások és a rossz nyelvtan megnehezíti a felhasználók számára a szükséges információk elolvasását. Természetesen feltételezhetjük, hogy egy-két hiba nem teszi teljesen érthetetlenné a weboldalad tartalmát. A lényeg az, hogy a hibák figyelmetlen, szakszerűtlen benyomást keltenek.  

Hogyan lehet megjavítani?

A helyesírási és nyelvtani hibák elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy szövegíróid helyesen írnak, hibák nélkül és ösztönözd arra őket, hogy többször olvassák át a szövegeket, amiket írnak. 

 

2. Túlzó szavak és kifejezések

Ez egy nagyon gyakori hiba a szállodai szövegírásban. Természetesen fülbemászó címeket akarsz adni a szövegnek, de ennek is van határa. Kerülni kell a túlzásba vitt írást. Ez a probléma általában hosszú, eltúlzott jelzőkkel és kifejezésekkel jelentkezik. Ne ess olyan extravagáns mondatokba vagy unalmas klisékbe, mint például az „első osztályú szolgáltatás”, „otthon érezze magát” vagy „elképesztő élmények”.

 

Miért kell elkerülni? 

Az olvashatóság írásban praktikusabbnak, valósághűbbnek és őszintébbnek tűnik a látogatók számára. Ha túl sokat mondasz el magadról és a hoteledről ilyen nagy szavakkal, az valakiben ellenszenvet is kelthet. 

 

3. Beszéd egy meghatározatlan közönséghez

Ez a szállodai szövegírási hiba túlságosan homályossá teszi a tartalmat. Szinte lehetetlen, hogy egy szálloda minden típusú látogató számára vonzó legyen. Mielőtt írsz, ismerned kell és meg kell céloznia a közönségedet. 

 

Miért kell elkerülni? 

Ha olyan típusú szállodád van, amely leginkább alkalmas üzleti útak lebonyolítására, akkor nem kell gyakran vonzani a gyermekes családokat vagy a bulizós hangulatot kereső fiatalokat. A túl általánosság zavart okozhat a lehetséges vendégekben. Amikor a látogatók a szálloda weboldalán nem értik az általad adott hangulatot, valószínűleg olyan helyeket választanak, amelyek jobban megfelelnek az ő konkrét elvárásaiknak.

 

4. Jelzők túlzása

A szállodai szövegírásban van egy alapszabály, amelyet figyelembe kell venni és a hotel online marketing tanácsok élén is állhatna: a tartalom nem helyezheti előtérbe a funkciókat az előnyökkel szemben. Annak ellenére, hogy azonnal szeretnél beszélni a szállodád nagyszerű tulajdonságairól, potenciális ügyfeleid keresni fogják a hotel szolgáltatásainak és élményeiknek a kapcsolatát.

 

Miért kell elkerülni? 

Látogatóid végiglapozzák a weboldalad azzal a kérdéssel, hogy „Mit jelentenek nekem mindezek?” a fejükben. Ha a fent említett lényeges összefüggés hiányzik a történetmesélésből, akkor a látogatóid valószínűleg nem eléggé konkrétnak vagy teljesen irrelevánsnak fogják találni a jelzőidet.

5. Furcsa vagy túl következetlen hangnem

Annak eldöntése, hogyan mondjunk valamit, ugyanolyan fontos, mint annak eldöntése, hogy mit mondjunk. A sikeres szálloda szövegíráshoz kidolgozott hangnemre van szükség, ami gyakori, de általában figyelmen kívül hagyott hiba. Meg kell értened hangszíned erejét. Ne feledd továbbá, hogy a kulcsszavak csak a keresőoptimalizálás érdekében való kitöltése aláássa az eredetiséget. Ügyesen használd őket.

Miért kell elkerülni? 

A hangszíne befolyásolja, hogy a látogatók hogyan látják szállodádat. Ha a potenciális vendégek nem érzik, hogy szállodádnak van személyisége; ehelyett ez csak egy fárasztó üzlet, leronthatja az esélyeidet, hogy minél több megfelelő embert vonzz be. Ez a helyzet megakadályozza, hogy kitűnj versenytársaid közül.
ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


7+1 ok, amiért megéri wellness szállodába szervezni a csapatépítőt!
A vállalati kultúra fejlődésének és a hatékony csapatmunkának egyik kulcsfontosságú eleme a csapatépítő rendezvények szervezése. Ezek az események lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy kötetlenebb környezetben építsék kapcsolataikat, fejlesszék együttműködésüket és egyedi kihívásokat álljanak elő.
A legjobb évfordulós ajándékötletek, amik a párodnak is tetszeni fognak
Évfordulótok lesz és teljesen kétségbe vagy esve, hogy mit adj életed párjának? Mindene meg van, de ennek ellenére szeretnéd meglepni valami igazán különlegessel, amiben örömét leli majd? Mutatunk néhány nagyon szuper ötletet, aminek bárki örülne! 
Ha nem veszed észre időben a fogszuvasodást, akár ki is kell húzni a fogat
A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb fogászati probléma, amelyet a fogak elbomlása és károsodása jellemzi, és ha nem kezelik időben, komoly következményekkel járhat a fogak egészségére és funkciójára.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!