Igazán érdekes tények! Lesd meg ezeket a szájsebészeti érdekességeket! Érdekességek és szájsebészet

Főoldal > Ezekre tuti nem gondoltál! Nézd meg te is ezeket a szájsebészeti érdekességeket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezekre tuti nem gondoltál! Nézd meg te is ezeket a szájsebészeti érdekességeket!


2022/06/21
GE.

Bár ezek a szórakoztató tények adnak okot a mosolygásra, a szájhigiénia több mint szórakozás és játék. A helyes fogegészségügyi szokások gyakorlása egy életen át elősegítheti az egészséges mosolyt. 

szájsebészet


A szájsebészek a fogászati műtétek elvégzésének szakértői. A legtöbb fogorvos tisztában van a szájsebészet egyes részeinek részleteivel, de csak a szájsebész a szakértője a műtéti igények ellátásának, a szükséges megfelelő érzéstelenítésnek és az egyéb felmerülő problémák kezelésének.

  • A szájsebészek eltávolítják a bölcsességfogakat.

A bölcsességfogak eltávolítása gyakran fájdalmas folyamat, bízza a beavatkozást olyan ember kezére, aki állandóan ezt a beavatkozást végzi.
Egyes szájsebészeti műtéteket mind az orvosi, mind a fogászati biztosítása fedez.

Egyes eljárások átlépik a vonalakat, amelyek már nem számítanak fogászati beavatkozásnak, és orvosi beavatkozásnak minősülnek, ez hasznos lehet a figyelmet kereső beteg számára, azokat a költségeket, amelyeket a fogászati biztosításuk nem fedez, az orvosi biztosításuk fedezheti. További információért forduljon recepciókhoz.
 

 • A szájsebészek korrigálják a szájpadhasadékkal kapcsolatos problémákat. Az ajak, az íny (alveolus) vagy a szájpadlás hasadása számos fogászati problémát okozhat. Mind a funkciót, mind az esztétikát korrigálni tudjuk a páciens számára.
   
 • A szájsebészek a hiányzó fogakat fogászati implantátumok beültetésével állítják helyre. Az implantáció egy gyorsan növekvő fogászati eljárás, ha valaki olyan végzi, aki ért a sebészeti folyamathoz, az nagyban növeli a páciens sikerét.
   
 • A migrén, a TMJ és a túlharapás csökkenthető az állkapocs-korrekciós műtétekkel. A páciens meglepődhet, ha megtudja, hogy fejfájása, fülfájása, vagy fáradt állkapcsa, az állkapocs helytelen igazodásából adódhat. Ezt korrigálni tudják a legtöbb helyen, enyhítve ezzel a kellemetlenségeket.
   
 • A sérülést követő teljes arc helyreállítását érdemes a szájsebész kezeire bízni. A csont, a szájpadlás, a szövetek és azok elhelyezkedésének ismeretében azt szeretné, ha a súlyos sérüléseket szájsebész kezelné.
   
 • A jóindulatú daganatok eltávolítása a szájüregből traumatikus hatással lehet a szájüregre. A szájsebész meg tudja jósolni, hogy az eltávolításnak milyen hatása lesz, és ennek megfelelően tud tervezni.
 • A gyökérkezelés sebészeti beavatkozás.
 • Ha foghídra van szüksége, szájsebész segítségére van szüksége.
 • Ha arcplasztikai műtétet szeretne, beleértve az állplasztikát és a fülplasztikát, a száj- és állcsont- és arcsebész segíthet.

+2 Mítosz

1. MÍTOSZ: MINDEN SZÁJSEBÉSZETI MŰTÉT FÁJDALMAS.

Tény: Nehéz felmérni, hogy egy adott sebészeti beavatkozás mennyire fájdalmas, mivel a különböző emberek fájdalomtűrése eltérő. Számos sebészeti eljárás azonban nem minősül fájdalmasnak. Egy, a sebészeti beavatkozásokon túljutott fogászati páciensek körében végzett vizsgálat során csak körülbelül 17 százalékuk érezte úgy, hogy a beavatkozás végül fájdalmasabb volt a vártnál.

A szájsebészek általában érzéstelenítőt adnak be a műtéti kezelések elvégzése előtt, így a beavatkozás során kevés fájdalom érezhető. A páciensek nagyobb valószínűséggel éreznek fájdalmat a folyamat után, amikor az érzéstelenítő hatása elmúlik, de a műtét utáni gyógyszerek széles választéka létezik, amelyek célja ennek enyhítése.

 

2. MÍTOSZ: A SEBÉSZETI ÉRZÉSTELENÍTŐK NEM BIZTONSÁGOSAK.

Tény: Sok fogászati páciens gyakran aggódik amiatt, hogy mennyire biztonságosak a beadott érzéstelenítők, de erre a félelemre nincs alapos ok. A valóság az, hogy a legtöbb szájsebészeti műtét legijesztőbb része az érzéstelenítő beadásához használt tű. A felhasznált gyógyszerek szigorú tesztelésen mentek keresztül, és hihetetlenül kicsi az esélye annak, hogy a beteg rosszul reagáljon rájuk.

Emellett a szájsebészek további képzésben részesülnek az érzéstelenítők és nyugtatók biztonságos beadására és használatára. Emellett folyamatosan újra kell tanúsítaniuk a képességeiket és az általuk használt berendezéseket.

 

Tipp: Ha Budapesten keresel szájsebészeti klinikát szájsebész specialistákkal, akkor meleg szívvel ajánljuk a Móricz Dentál nagyszerű szakembereit!
ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


7+1 ok, amiért megéri wellness szállodába szervezni a csapatépítőt!
A vállalati kultúra fejlődésének és a hatékony csapatmunkának egyik kulcsfontosságú eleme a csapatépítő rendezvények szervezése. Ezek az események lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy kötetlenebb környezetben építsék kapcsolataikat, fejlesszék együttműködésüket és egyedi kihívásokat álljanak elő.
A legjobb évfordulós ajándékötletek, amik a párodnak is tetszeni fognak
Évfordulótok lesz és teljesen kétségbe vagy esve, hogy mit adj életed párjának? Mindene meg van, de ennek ellenére szeretnéd meglepni valami igazán különlegessel, amiben örömét leli majd? Mutatunk néhány nagyon szuper ötletet, aminek bárki örülne! 
Ha nem veszed észre időben a fogszuvasodást, akár ki is kell húzni a fogat
A fogszuvasodás az egyik leggyakoribb fogászati probléma, amelyet a fogak elbomlása és károsodása jellemzi, és ha nem kezelik időben, komoly következményekkel járhat a fogak egészségére és funkciójára.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!