Igazán érdekes tények! Lesd meg ezeket a szájsebészeti érdekességeket! Érdekességek és szájsebészet

Főoldal > Ezekre tuti nem gondoltál! Nézd meg te is ezeket a szájsebészeti érdekességeket!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezekre tuti nem gondoltál! Nézd meg te is ezeket a szájsebészeti érdekességeket!


2022/06/21
GE.

Bár ezek a szórakoztató tények adnak okot a mosolygásra, a szájhigiénia több mint szórakozás és játék. A helyes fogegészségügyi szokások gyakorlása egy életen át elősegítheti az egészséges mosolyt. 

szájsebészet


A szájsebészek a fogászati műtétek elvégzésének szakértői. A legtöbb fogorvos tisztában van a szájsebészet egyes részeinek részleteivel, de csak a szájsebész a szakértője a műtéti igények ellátásának, a szükséges megfelelő érzéstelenítésnek és az egyéb felmerülő problémák kezelésének.

  • A szájsebészek eltávolítják a bölcsességfogakat.

A bölcsességfogak eltávolítása gyakran fájdalmas folyamat, bízza a beavatkozást olyan ember kezére, aki állandóan ezt a beavatkozást végzi.
Egyes szájsebészeti műtéteket mind az orvosi, mind a fogászati biztosítása fedez.

Egyes eljárások átlépik a vonalakat, amelyek már nem számítanak fogászati beavatkozásnak, és orvosi beavatkozásnak minősülnek, ez hasznos lehet a figyelmet kereső beteg számára, azokat a költségeket, amelyeket a fogászati biztosításuk nem fedez, az orvosi biztosításuk fedezheti. További információért forduljon recepciókhoz.
 

 • A szájsebészek korrigálják a szájpadhasadékkal kapcsolatos problémákat. Az ajak, az íny (alveolus) vagy a szájpadlás hasadása számos fogászati problémát okozhat. Mind a funkciót, mind az esztétikát korrigálni tudjuk a páciens számára.
   
 • A szájsebészek a hiányzó fogakat fogászati implantátumok beültetésével állítják helyre. Az implantáció egy gyorsan növekvő fogászati eljárás, ha valaki olyan végzi, aki ért a sebészeti folyamathoz, az nagyban növeli a páciens sikerét.
   
 • A migrén, a TMJ és a túlharapás csökkenthető az állkapocs-korrekciós műtétekkel. A páciens meglepődhet, ha megtudja, hogy fejfájása, fülfájása, vagy fáradt állkapcsa, az állkapocs helytelen igazodásából adódhat. Ezt korrigálni tudják a legtöbb helyen, enyhítve ezzel a kellemetlenségeket.
   
 • A sérülést követő teljes arc helyreállítását érdemes a szájsebész kezeire bízni. A csont, a szájpadlás, a szövetek és azok elhelyezkedésének ismeretében azt szeretné, ha a súlyos sérüléseket szájsebész kezelné.
   
 • A jóindulatú daganatok eltávolítása a szájüregből traumatikus hatással lehet a szájüregre. A szájsebész meg tudja jósolni, hogy az eltávolításnak milyen hatása lesz, és ennek megfelelően tud tervezni.
 • A gyökérkezelés sebészeti beavatkozás.
 • Ha foghídra van szüksége, szájsebész segítségére van szüksége.
 • Ha arcplasztikai műtétet szeretne, beleértve az állplasztikát és a fülplasztikát, a száj- és állcsont- és arcsebész segíthet.

+2 Mítosz

1. MÍTOSZ: MINDEN SZÁJSEBÉSZETI MŰTÉT FÁJDALMAS.

Tény: Nehéz felmérni, hogy egy adott sebészeti beavatkozás mennyire fájdalmas, mivel a különböző emberek fájdalomtűrése eltérő. Számos sebészeti eljárás azonban nem minősül fájdalmasnak. Egy, a sebészeti beavatkozásokon túljutott fogászati páciensek körében végzett vizsgálat során csak körülbelül 17 százalékuk érezte úgy, hogy a beavatkozás végül fájdalmasabb volt a vártnál.

A szájsebészek általában érzéstelenítőt adnak be a műtéti kezelések elvégzése előtt, így a beavatkozás során kevés fájdalom érezhető. A páciensek nagyobb valószínűséggel éreznek fájdalmat a folyamat után, amikor az érzéstelenítő hatása elmúlik, de a műtét utáni gyógyszerek széles választéka létezik, amelyek célja ennek enyhítése.

 

2. MÍTOSZ: A SEBÉSZETI ÉRZÉSTELENÍTŐK NEM BIZTONSÁGOSAK.

Tény: Sok fogászati páciens gyakran aggódik amiatt, hogy mennyire biztonságosak a beadott érzéstelenítők, de erre a félelemre nincs alapos ok. A valóság az, hogy a legtöbb szájsebészeti műtét legijesztőbb része az érzéstelenítő beadásához használt tű. A felhasznált gyógyszerek szigorú tesztelésen mentek keresztül, és hihetetlenül kicsi az esélye annak, hogy a beteg rosszul reagáljon rájuk.

Emellett a szájsebészek további képzésben részesülnek az érzéstelenítők és nyugtatók biztonságos beadására és használatára. Emellett folyamatosan újra kell tanúsítaniuk a képességeiket és az általuk használt berendezéseket.

 

Tipp: Ha Budapesten keresel szájsebészeti klinikát szájsebész specialistákkal, akkor meleg szívvel ajánljuk a Móricz Dentál nagyszerű szakembereit!
ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Kerüld el ezt a 5 gyakori szállodai szövegírási hibát
A hatékony szállodai szövegírásra hatalmas szükség, hogy elérd a közönségedet és megkapd a megérdemelt foglalásokat. Tekintettel arra, hogy az utazási terveket többnyire digitális csatornákon készítik és foglalják, nem lehet elégszer hangsúlyozni a szállodai szövegírás fontosságát. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb szállodai szövegírási hibát, amiket te már ne kövess el!
Tökéletes ételfotók az Instagramra: kameraállási tippek a telefonodon a jobb ételfotókért
Ha azon tűnődsz, hogy az ételekről készült képeid miért nem sikerülnek annyira jól, akkor lehet, hogy rossz kameraállást használsz. Az okostelefonok kameráit nehéz használni, mivel a kamera nincs a telefon közepén, ráadásul nagy látószögű objektívet használ. Ha gyorsan szeretné fejleszteni ételfotózási készségeidet, olvasd el a hatékony okostelefonos kameraállások listáját, amelyek garantáltan segítenek jobb felvételeket készíteni ételeidről.
A digitális marketing öt előnye egy fogorvosi rendelő szempontjából
Fogorvosként valószínűleg a munkanapod nagy részét a betegek kezelésével töltöd. Amikor fogorvosként új pácienseket szeretnél szerezni, előfordulhat, hogy nem tudod, hogy kezd bele, mert nem tanítanak marketinget a fogorvosi egyetemen. Átfogó marketingstratégiára lesz szükséged, ha potenciális ügyfeleket szeretnél generálni és ügyfeleket tartani. Bár a nyomtatott marketing működhetett a 90-es években, a dolgok óriásit változtak a mai társadalomban. Számos előnnyel jár a fogorvosi rendelő online marketingje, mivel a legtöbb ember a telefonját használja a helyi szolgáltatások megkeresésére. Máté Balázs online marketing tanácsadó segítségével bevezetünk téged a digitális marketing alapjaiba. 
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!