Mikor kell elmennünk fogorvoshoz?

fooldal > Mikor menj fogorvoshoz?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor menj fogorvoshoz?


2020/04/23
SzSz

Mikor szükséges meglátogatni a fogorvost? Milyen időközönként járjunk szűrővizsgálatra? A fogorvos válaszol!

Mikor kell elmennünk fogorvoshoz?

Nem csak akkor ha fáj a fogad

Sokan abba a hibába esnek, hogy csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor már tényleg nagy a baj. Azaz akkor, amikor fáj a foguk. Viszont ez nem jó! Fogorvoshoz sokkal sűrűbben kell járni, hiszen olyan, mint akár a vérvétel. Ahogyan az általános orvosi szűrővizsgálat esetén évente járunk vissza, így a fogorvoshoz is ez az időtartam lenne a minimum. A szakember azt javasolja, hogy az a legjobb, ha félévente járunk vissza ellenőriztetni fogaink állapotát. 

 Miért van szükség rá ilyen gyakran?

Jogosan merül fel benned is a kérdés. Miért kell félévente eljárni fogorvoshoz? Pontosan azért, mert a szűrés elengedhetetlen fogaid egészsége szempontjából. Emellett a fogkő eltávolítása is rendkívül fontos, hogy fogaid egészségesek maradjanak. A megfelelő szájhigiénia mellett a fogkő eltávolításával megelőzhetjük szinte az összes fogászati problémát. A legtöbb fogászati betegség, mint például a gyakori ínygyulladás, ínysorvadás a fogkő kialakulása miatt következik be. Ezeket jobb elkerülni, így mindenképp járjunk félévente fogorvosunkhoz! 

 

Ne vegyük félvállról

Sokan nem veszik komolyan a szűrővizsgálatot és nem járnak el félévente fogorvosukhoz. Nagyon sokan nem is tudnak arról, hogy fogászati problémával küzdenek, hiszen sok esetben tünetet nem tapasztalnak. A vérző íny például számos fogászati betegségre utalhat, amelyek szövődménye lehet a fogfájás, majd később a fog kiesése is. Senki sem szeretne hiányos fogazatot, ugye? Akkor menj a fogorvosodhoz! Legfrissebb cikkek


A legjobb évfordulós ajándékötletek, amik a párodnak is tetszeni fognak
Évfordulótok lesz és teljesen kétségbe vagy esve, hogy mit adj életed párjának? Mindene meg van, de ennek ellenére szeretnéd meglepni valami igazán különlegessel, amiben örömét leli majd? Mutatunk néhány nagyon szuper ötletet, aminek bárki örülne! 
Így szervezz üzleti rendezvényt sikeresen!
Üzleti rendezvényt szeretnél szervezni, esetleg már neki is láttál, de érzed, nem egyszerű, fentakadtál egy ponton? Üzleti rendezvényt szervezni valóban nem könnyű. Egyszerre rengeteg dologra kell figyelni, megannyi dolgot irányítani, menedzselni sok-sok feladatot. Mire kell legjobban figyelni? Mutatunk pár tippet, ha ezekre figyelsz, akkor nem lehet nagy gond!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.