Miért érdemes kültéri szaunát építtetni?

Főoldal > Miért érdemes kültéri szaunát építtetni?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Miért érdemes kültéri szaunát építtetni?


2020/12/21
Puskás Rékka

Napjainkban egyre kevésbé számít ritkaságnak, ha valakinek van otthon saját szaunája. Ennek számos oka van, például, hogy a rendszeres használata egészségügyileg is jótékony, vagy épp az, hogy mára már nem olyan mértékű luxuscikk, amit kizárólag csak a legtehetősebbek engedhetnek meg maguknak. Nézzük, miért jó egy szauna otthonra!

Miért jó egy kültéri szauna otthonra?

Egyre szélesebb körben elterjedt a saját szauna

 

Ahogy a legtöbb termékre, piacra, úgy a szaunákra is igaz az, hogy az évek alatt egyaránt növekedett irányába a kereslet, illetve a kínálat is. Manapság már egyáltalán nem lepődünk meg, ha valakinek van otthon egy ilyen berendezése. Még maga a vétel folyamata sem igényel túl sok időt és energiát, hiszen eme internet uralta világban a kültéri szauna rendelés online is történhet, nem csak személyesen (ami különösen szerencsés a járványhelyzet szempontjából). 

A rendszeres szaunázás pozitívan hat a szervezetre

 

A szaunázás egészségügyileg igazoltan számos pozitív hatást gyakorol a szervezetre. A forróságban töltött perceket követően a hideg vizes dézsába merülés, vagy épp egy meghempergés a hóban, tulajdonképpen egy sokkterápia, ami számos folyamatot elindít, miközben erősíti az immunrendszert. A sokkterápia következtében kondicionálódik a keringési rendszer, erősödik a szív, és beindulnak az anyagcserefolyamatok is. A meleg hatására pedig rugalmasabbak lesznek a kötőszövetek, ezáltal feszesebbé válik a bőr – ezért mondják, hogy a szauna fiatalít.

 

De nem csak betegségek megelőzésére lehet használni, ugyanis egyes légúti megbetegedések esetén is kifejezetten hasznos eltölteni itt némi időt, mivel a forró levegőben elpusztulnak a bacilusok és vírusok. Azonban, mielőtt valaki öndiagnózist követően így szeretné magát orvosolni, előbb konzultáljon egy valódi orvossal, hogy valóban kedvezően hat-e a szaunázás.

 

A legkényelmesebb méregtelenítő mód

 

Amikor a méregtelenítésre gondolunk, gyakran különböző teák, vízhajtók és hasonlók jutnak eszünkbe – ezeket általában senki nem élvezetből issza, hanem a jótékony hatás miatt. A szaunázás ezzel ellentétben nem csak nagyon hatékonyan méregtelenít, de közben segít ellazulni, relaxálni, a hőségben megnövekedett endorfintermelés miatt pedig boldogságérzettel tölt el. A forró levegő hatására kitágulnak a pórusok és beindul a verejtékezés, ami által megkezdődik a felgyülemlett salakanyagok távozása a szervezetből.
Budapest ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


A legjobb évfordulós ajándékötletek, amik a párodnak is tetszeni fognak
Évfordulótok lesz és teljesen kétségbe vagy esve, hogy mit adj életed párjának? Mindene meg van, de ennek ellenére szeretnéd meglepni valami igazán különlegessel, amiben örömét leli majd? Mutatunk néhány nagyon szuper ötletet, aminek bárki örülne! 
Így szervezz üzleti rendezvényt sikeresen!
Üzleti rendezvényt szeretnél szervezni, esetleg már neki is láttál, de érzed, nem egyszerű, fentakadtál egy ponton? Üzleti rendezvényt szervezni valóban nem könnyű. Egyszerre rengeteg dologra kell figyelni, megannyi dolgot irányítani, menedzselni sok-sok feladatot. Mire kell legjobban figyelni? Mutatunk pár tippet, ha ezekre figyelsz, akkor nem lehet nagy gond!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.