Miért kell tisztítani a klímát minden évben?

Főoldal > Klíma tisztítás: Ezért szükséges minden évben, még a szezon előtt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Klíma tisztítás: Ezért szükséges minden évben, még a szezon előtt!


2020/06/20
SzSz

A klíma tisztítását, karbantartását sokan nem veszik komolyan, hiszen alig használták a klímát vagy éppen letörölték kívülről és tisztítának gondolják. 

Miért kell tisztítani a klímát minden évben?

Rövidül a klíma élettartama

Ha nincsen a klíma minden évben tisztítva, karbantartva az az élettartamát is befolyásolhatja. Gondoljunk csak bele, a klíma beltéri egységében a szűrőegységek a levegő keringetése során rengeteg port, szennyeződést felvesznek. Ha ez nincs kitisztítva, akkor az tovább mehet a klíma alkatrészeibe, amely pedig akár tönkre is tehetik egyes alkatrészek működését. Meghibásodás esetén pedig a klíma élettartama rövidül. Ezt jó észben tartani. 

 Szennyezi a beltéri levegőt

Éppen a fenti okból kifolyólag a klímaberendezés szűrőin megtapadt szennyeződések, baktériumok ugyanúgy visszajutnak a beltéri levegőbe, hiszen a klímát ugyanúgy használjuk. Ugyan nem tudunk róla, hogy a klíma belsejében éppen ezek a baktériumok, gombák elszaporodtak, hiszen mi kívülről letöröltük a berendezést. Ez nem elég! A klímát belülről is ki kell tisztítani, hogy a levegő minőségét javítsa és ne lerontsa. A levegő szennyezésével, persze a mi egészségünk is károsodhat, hiszen ezt a szennyezett levegőt beszívjuk. 

 

Megbetegedhetünk tőle

A fenti pontot követve, akár meg is betegedhetünk a nem megfelelően karbantartott és tisztított klímától. A gombák, baktériumok a levegőbe jutva megfázásos tüneteket okozhatnak nálunk, amelyről az úgynevezett legionella baktérium okozhat. Ez egy felső légúti megbetegedés, amely a megfázás jeleivel jár együtt, tehát náthásak leszünk, köhöghetünk. Ha nem javítunk a beltéri levegő minőségén, akkor ez a baktérium folyamatosan a levegőben lesz és nem értjük majd, hogy miért nem gyógyulunk. 

 

Házilag ne!

Most lehet, hogy Te is a fejedhez kaptál és egyből rohansz szétszedni a klímát és megtisztítani belülről. Ezt azonban Ne tedd! Miért? Mert a házilag megtisztított klímaberendezés esetén van, hogy többet ártunk a klímának, mintha nem nyúltunk volna hozzá. A klíma tisztításához speciális eszközökre van szükség, speciális vegyszerre, és szakértelemre, hiszen az alkatrészeket megfelelően kell visszatenni. Éppen emiatt jobb, ha profikra bízzuk, mint a BudaKlíma szakemberei! 

Az éves klíma karbantartásánál gondosan és alaposan megtisztítják a klíma beltéri és kültéri egységét egyaránt, ezzel garantálva a klíma megfelelő működését és hosszú élettartamát: klíma karbantartásLegfrissebb cikkek


A legjobb évfordulós ajándékötletek, amik a párodnak is tetszeni fognak
Évfordulótok lesz és teljesen kétségbe vagy esve, hogy mit adj életed párjának? Mindene meg van, de ennek ellenére szeretnéd meglepni valami igazán különlegessel, amiben örömét leli majd? Mutatunk néhány nagyon szuper ötletet, aminek bárki örülne! 
Így szervezz üzleti rendezvényt sikeresen!
Üzleti rendezvényt szeretnél szervezni, esetleg már neki is láttál, de érzed, nem egyszerű, fentakadtál egy ponton? Üzleti rendezvényt szervezni valóban nem könnyű. Egyszerre rengeteg dologra kell figyelni, megannyi dolgot irányítani, menedzselni sok-sok feladatot. Mire kell legjobban figyelni? Mutatunk pár tippet, ha ezekre figyelsz, akkor nem lehet nagy gond!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.