A 3 leggyakoribb kérdések a fogszabályzással kapcsolatban és a válaszok

Főoldal > A 3 leggyakoribb kérdések a fogszabályzással kapcsolatban és a válaszok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 3 leggyakoribb kérdések a fogszabályzással kapcsolatban és a válaszok


2021/07/27
VN

Fogszabályzó- hangzik el az ítélet a fogászati székben ülve. Elsőre teljes sok, majd csak úgy kavarognak a kérdések. Most megválaszoljuk a három leggyakoribb kérdést a fogszabályzással kapcsolatban.

A 3 leggyakoribb kérdések a fogszabályzással kapcsolatban

Muszáj ezt?

Valljuk be, mindenkinek ez a gondolat valahol a legelején megfordul a fejében, és utána még jó sokáig fel-fel bukkan. A válaszunk pedig az, hogy igen, muszáj ezt. Nemcsak azért, mert szebb mosolyod lesz, mert e kesze-kusza fogaid szépen fognak állni, ahogyan kell. A fogszabályzás nemcsak esztétikai kérés, súlyos fogászati problémákhoz vezethet, ha nem állnak jól a fogak sajnos, a rágófunkció is romlik.

 Mennyi ideig tart a fogszabályzás?

Még fel sem tették a fogszabályzó készüléket, de mikor szedik már le…? Erre általános válasz nincsen, ez egyén függő, amit nagyon sok tényező befolyásol. Amennyiben felkeresel egy szakembert, a lenyomatvételt követően tud egy hozzátevőleges jóslást adni a fogszabályzás időtartamára vonatkozóan, de pontos kalkulációt még tőle sem várhatsz, hiszen előre nem lehet tudni, hogy a fogak hogyan fognak reagálni, mennyire lesnek rugalmasak. Van, akinek egy év sem kell és nagyobb elváltozások is eltűnnek, de olyan is előfordul, hogy apróbb eltérések orvoslásához is több (2-3) év kell.

 

Vannak kevésbé feltűnő fogszabályzók is?

Örülni fogsz, a válaszunk: igen! Sokakat megrettenti a még múlt évtizedekbeli kép a fogszabályzó készülékekkel kapcsolatban, a hatalmas drótok, feltűnő színek, de észrevetted, hogy manapság nem sokszor látni ilyet? Miért? A válasz egyszerű, mert a tudomány fejlődésével, újabb és újabb technológiák megjelenésével ezek a készülékek kiszorultak, vagy fogalmazhatunk úgy is, hogy kimentek a divatból, és helyettük a sokkal esztétikusabb láthatatlan fogszabályzók vették át a helyet, amiről részleteket a Pure Dental oldalán olvashatsz: fogszabályzás Budapest.
 Legfrissebb cikkek


Így növelje a problémamegoldó készéget a cégen belül!
Mindenki azt szeretné, ha az alkalmazottak minél hatékonyabban tudnák megoldani a felmerülő problémákat. De vajon hogyan lehet ezt elérni? Használja csapatépítő tevékenységeket, hogy segítsen alkalmazottainak gyorsan és pontosan megoldást találni a kihívásokra!
Mikor van szükség fogtömésre?
Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.