A te magánpraxisodnak van Instagramja? Ha nincs, akkor olvasd el mindenképp ezt a cikket, melyben Instagram tippeket osztunk meg kifejezetten orvosok számára!

Főoldal > Instagram orvosoknak: milyen tartalmat készítsek?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Instagram orvosoknak: milyen tartalmat készítsek?


2023/03/22
NA

Az Instagram továbbra is az egyik legnépszerűbb növekvő közösségi média platform. A videó- és fotómegosztó csatorna 2018-ban elérte az 1 milliárd havi aktív felhasználót. Ezek közül több mint 500 millióan még mindig napi szinten használják a platformot. 2013 óta az alkalmazás felhasználói bázisa tízszeresére nőtt. Akár hiszi, akár nem, funkciói és tartalmi trendjei révén az orvosok könnyen használhatják a betegekkel való elkötelezettség fokozására.

Instagram tippek orvosoknak

Instagram tartalom orvosoknak: fontos az online hírnév?

A válasz: nagyon fontos! Lehet, hogy azon töprengsz, hol kezdd az egész Instagram profilodat. De ennek nem kell találgatásnak lennie. Már vannak népszerű tartalmak, amelyeket alkalmazhatsz te is a praxisodnak az Instagramon. Nézzük meg, hogyan használhatsz néhány népszerű trendet egészségügyi szervezeted, magánpraxisod, márkád ismertségének és a betegek számának növelésére. 

 

INSTRAGRAM TIPP ORVOSOKNAK: KÉRDEZZ-FELELEK

A kérdezz-felelek „játékok” kifejezetten népszerűek az Instagramon, mert a Történet eszköz olyan egyszerűvé teszi őket. A betegek már az interneten keresik a választ egészségügyi problémáikra. A fiatalabb generációk pedig szívesebben beszélnek egészségügyi szakemberekkel a közösségi médiában.
A fogyasztók több mint 40%-ka állítja, hogy a közösségi médiában talált információk befolyásolják az egészségükkel való bánásmódot. Tehát ha az orvosok hiteles információkat szolgáltatnak az Instagramon, a fogyasztók nagyobb valószínűséggel jobban vigyáznak az egészségükre. 

INSTRAGRAM TIPP ORVOSOKNAK: ELŐTTE ÉS UTÁNA KÉPEK

Az emberek szeretnek látni előtte-utána képeket. Az egészségügyi ellátás drága, ezért az emberek a kezelés előtt tudni akarják, hogy minőségi ellátásban részesülnek-e. Az "előtte-utána" vizuális módja annak, hogy a fogyasztók megtudják, hogy mire számíthatnak.  

Egyes orvosoknak ez a tipp nyilván jobban illik a praxisához, mint másoknak:

-    Fizikoterapeuta
-    Plasztikai sebész
-    Bőrgyógyász
-    Fogorvos, dentálhigénikus

Az egyik legfontosabb dolog, amit ehhez szem előtt kell tartani, az, hogy be kell szerezni a páciens beleegyezését, mielőtt bármilyen egészségügyi képet közzéteszünk róla. Az utolsó dolog, amire szükséged van, az egy közösségi média bejegyzésből származó HIPAA megsértése miatti per. Mindig szerezd be a szükséges hozzájárulást, mielőtt bármit megosztanál a páciens egészségével kapcsolatban. 

 

INSTRAGRAM TIPP ORVOSOKNAK: SIKERTÖRTÉNETEK ÉS BESZÁMOLÓK

Az Instagram Stories és az IGTV segítségével egyszerű a betegek beszámolóinak megjelenítése. Az orvos elősegítheti az élő beszélgetést, vagy készíthet egy előzetes felvételt arról, hogy a páciens beszél az élményről. Ez lehet olyan egyszerű is, mint egy videó vagy kép a haladásról.
Azok, akik egy egészségügyi praxisod Instagram-oldalára érkeznek, szeretnének tudni mások tapasztalatairól, mielőtt a szolgáltatás igénybevétele mellett döntenek. Ismét győződj meg arról, hogy megkaptad a páciens beleegyezését, mielőtt közzéteszed a róla készült felvételeket. 

 

Összefoglalás: orvosi praxisod Instagram jelenléte elkerülhetetlen

A közösségi médiát általában elsősorban a fiatalabb generációk használják, akik hajlamosak elkerülni az orvossal való személyes konzultációt. Ez azt jelenti, hogy az egészségügyi szakemberek ezen a közösségi média platformon keresztül érhetik el ezt a közönséget.
Ha népszerű tartalmakat alkalmazol akkor fokozhatod az elköteleződést. A felhasználók még akkor is megtalálhatják a rájuk vonatkozó tartalmat, ha nem keresnek rád kifejezetten. Ez segít nekik hiteles és értékes információkhoz jutni, amelyeket alkalmazni tudnak saját életükben, miközben növelik a praxisod Instagram oldalának a látogatottságát. 
ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Miért érdemes már tinédzser korban fogszabályoztatni?
A fogszabályozás már tinédzserkorban elkezdve nemcsak esztétikai előnyökkel jár, hanem hosszú távon megelőzheti az egészségügyi problémákat és támogathatja az általános egészséget is.
Céges programok, amelyek megváltoztathatják a csapatod dinamikáját
A csapatmunka kulcsfontosságú a sikerhez minden munkahelyen. Ahhoz, hogy egy csapat hatékonyan működjön, tagjainak jól kell együttműködniük, megbízniuk kell egymásban és közös célokért kell küzdeniük. A céges programok remek módja annak, hogy javítsuk a csapat dinamikáját és erősítsük a munkatársak közötti kapcsolatokat. Ebben a cikkben 5 ötletet mutatunk be olyan céges programokra, amelyek megváltoztathatják a csapatod dinamikáját.
7+1 ok, amiért megéri wellness szállodába szervezni a csapatépítőt!
A vállalati kultúra fejlődésének és a hatékony csapatmunkának egyik kulcsfontosságú eleme a csapatépítő rendezvények szervezése. Ezek az események lehetővé teszik a dolgozók számára, hogy kötetlenebb környezetben építsék kapcsolataikat, fejlesszék együttműködésüket és egyedi kihívásokat álljanak elő.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!