Ez a 4 legnagyobb különbség az infra és a finn szaunák között- Melyik a legjobb szauna típus

Főoldal > Ez a 4 legnagyobb különbség az infra és a finn szaunák között

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ez a 4 legnagyobb különbség az infra és a finn szaunák között


2022/07/23
VN

Mit tud az ősi finn szauna, és mivel másabb az infra fényekkel működő? Melyik a jobb, jobb egyáltalán valamelyik? Az alábbiakban megvizsgáljuk a két szaunatípus közötti különbségeket, így könnyen eldöntheted, melyik a legmegfelelőbb a számodra.

melyik a legjobb szaunaípus?

A szauna nagysága

Bár a méretek gyakran változnak szauna fronton, az elmondható, hogy a finn szaunák általában nagyobbak, mert a fűtőelemet is elhelyezik a belsejében, ennek pedig hely kell. Az infra szaunák viszont csak infralámpát használnak fűtőelemként. Ezért viszonylag kisebb a méretük, de természetesen nincsen akadálya annak, hogy nagyobb méretben készüljenek el. Amennyiben az Aliante egyedi szaunákat készítő csapatát választod, te döntöd el, hogy mekkora legyen a szaunád. ha kis helyed van, akkor kis helyre is beillesztik, de ha nagyobbat szeretnél, akkor nagyobbat csinálnak neked. Részletek itt: infra szauna vásárlás.  

 A hőmérséklet

Az egyik fő különbség a finn és infra szaunák között a hőtényező. Ahhoz, hogy a finn szauna hatékony legyen, a hőmérsékletnek bővel 80 fok felett kell lennie, nem ritka itt a 90 fok körüli hőmérséklet. Az infra szaunához általában sokkal kevesebb hőfok is elegendő, olyan 60 fok körüli. Tehát az infra szaunákban nincsen olyan meleg, de… Ennek a különbségnek az iróniája, hogy bár az infra szaunának alacsonyabb a hőmérséklete, hője gyakran mélyebben behatol a testszövetekbe. Ezért lényegesen magasabb az izzadság mértéke, mint egy finn szaunában. Érdekes, nem?

 

Páratartalom

Az infra szauna teljes mértékben az infravörös lámpák/fűtőtestek által kibocsátott elektromágneses sugárzásra támaszkodik. Így rendszeresen emlegetik száraz szaunának is. Ezzel szemben a finn szaunában a fűtési folyamat gyakran egy elektromos kályhát foglal magában, amely először egy kőrekeszt melegít fel, és a hőt az egész helyiségbe sugározzák. Mivel a hőmérséklet gyakran megemelkedik, a finn szaunába járóknak általában vizet kell önteni a sziklákra, hogy páraszintet teremtsenek és elviselhetővé tegyék a légkört. Így a finn szaunában van páratartalom, míg az infravörösben teljesen száraz.

 

Felfűtési idő

A finn szaunában a hő először egy kövekből álló rekeszt melegít fel, majd később kisugározza a helyiséget. Ha már elég meleg, a fűtőberendezés gyakran be- és kikapcsol, hogy fenntartsa az optimális hőmérsékletet. De a fűtési mód mellett a felfűtési idő a szauna helyiség szigetelésétől és szellőztetésétől is függ. Ez 30-40 perc is lehet. Az infra szauna esetében a felhasználók azonnal elkezdhetik használni, amint az infrapaneleket bekapcsolják. Ez alapvetően azért van, mert ezek a panelek nem melegítik fel először a levegőt. Ehelyett közvetlenül a levegő felmelegítése előtt melegítik fel a testet. 
 
Belföld Érdekességek TurizmusLegfrissebb cikkek


Milyen hatásai vannak a cukornak a fogakra, amikre nem is gondolnánk
Mindannyian egyre többet tudunk meg arról, hogy a nagy mennyiségű cukor fogyasztása hogyan okozhat pusztítást az általános egészségünkre. És ha már te is voltál fogorvosnál, akkor már biztosan hallottad, hogy a cukor pusztító lehet a fogak és a száj egészsége szempontjából. De miért lehet olyan káros a cukor? A cukor olyan sok étel és ital része, amelyet fogyasztunk, ezért fontos megérteni, hogy miért kell elkerülnie őket a lehető legjobban. Íme számos módszer, amellyel a cukor káros a száj egészségére, és mit tehetsz vele.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!