Mikor van szükség fogtömésre és mikor gyökérkezelésre? Lássuk a leggyakoribb eseteket

Főoldal > Mikor van szükség fogtömésre?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor van szükség fogtömésre?


2021/09/28
TK

Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.

Fogtömés Budapest

Ma már számos fogászati kezelés köthető egy-egy rossz állapotú foghoz – amennyiben még nem súlyos a probléma, akkor érdemes azt tömni, rosszabb esetben az gyökérkezelésre, vagy éppen húzásra szorul a páciens. Lássuk, mi számít egy kevésbé problémás esetnek, amikor csupán egy tömés képes megoldani a kialakult helyzetet!


Szuvasság


Az elsődleges és egyben a leggyakoribb probléma, amikor egy fog tömésre szorul, az amikor annak bármely felszínén szuvasság található. A szuvasodás egy mélyre haladó folyamat, melynek következménye a fogállomány végleges roncsolódása.
A kezdeti szuvasodást követi a zománc szétesése, majd az üreg képződése – ennek a folyamatnak a lefolyása általában fiatal korban gyorsabb, még a korral egyre lassabbá válik majd.


Már tömött foggal kapcsolatban probléma lép fel


Amennyiben egy fog már volt töméssel kezelve, ahhoz köthetően is felmerülhet, hogy újra el kell végezni majd a kezelést. 


Ebben az esetben akkor fontos fogtömésről beszélni, ha a kezelés a múltban amalgám töméssel történt meg, így annak kicserélése egészségügyi szempontból fontos. Emellett felmerülhet még a régebbi tömés kapcsán az is, hogy a már meglévő tömés nem zár jól, ennek következtében pedig a tömés széle és a fog között szuvasodás indult el. 


Akkor sem árt egy fogászati kezelést igényelni, ha a tömés meglazult, kiesett, vagy valaki úgy érzi, hogy az megsérült – ezek is a tömés cseréjét eredményezik.


Amennyiben úgy érzi, hogy Ön is kezelésre szorul, akkor érdemes felkeresnie a Móricz Dental rendelőjét, ahol magas szakmai tudással képesek megoldást nyújtani bármilyen fogászati problémára – sokoldalú kezeléseik kapcsán pedig fájdalommentesen megtörténhet a fogtömés Budapest városában.
 
Belföld BudapestLegfrissebb cikkek


3+1 tuti tipp hogyan erősítsd az immunrendszered
Rengeteg étrend-kiegészítő és termék létezik, amelyek azt állítják, hogy segítik az immunitás erősítését. De az egészséges immunrendszer támogatása bonyolultabb, mint a vitaminok, gyógynövények és ásványi anyagok gyártói csomagok keverékének tablettákba szedése. Az immunrendszer kényes egyensúlyban működik. A megfázástól az influenzán át a COVID-19-ig elég erősnek és kifinomultnak kell lennie ahhoz, hogy leküzdje a különféle betegségeket és fertőzéseket, de nem annyira erős, hogy szükségtelenül túlreagáljon autoimmun betegségek kialakulásához.
Így varázsolhatsz 4 lépésben karácsonyi hangulatot az irodába
A karácsony még nem holnap lesz, de ideje beütemeznünk a készülődést, főleg, hogyha azt a munkával össze kell hangolnunk. Az iroda kidíszítésével és hangulatosabbá tételével a munkatársak kedvét is felturbózhatjuk, mindenki sokkal jobb hangulatban fog hozzálátni a napi teendőihez, hogyha egy kellemesebb környezetben dolgozhat.
A Bakony rejtett kincse: Gyilkos-tó Magyarország szívében
Tudjátok, miért szeretjük mi annyira a Bakonyt? Mert nagyon különleges, és annyi, de annyi apró kis kincset rejt a hatalmas lombkoronái között. Gondoltuk így ősz kezdetén meg is osztjuk veletek az egyik legkülönlegesebb bakonyi kirándulóhelynek az ajánlóját: ha eddig nem tudtátok volna, Magyarországon még mindig van egy Gyilkos-tó, méghozzá a Bakonyban! Ezt mutatjuk most be nektek.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!