Mikor van szükség fogtömésre és mikor gyökérkezelésre? Lássuk a leggyakoribb eseteket

Főoldal > Mikor van szükség fogtömésre?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor van szükség fogtömésre?


2021/09/28
TK

Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.

Fogtömés Budapest

Ma már számos fogászati kezelés köthető egy-egy rossz állapotú foghoz – amennyiben még nem súlyos a probléma, akkor érdemes azt tömni, rosszabb esetben az gyökérkezelésre, vagy éppen húzásra szorul a páciens. Lássuk, mi számít egy kevésbé problémás esetnek, amikor csupán egy tömés képes megoldani a kialakult helyzetet!


Szuvasság


Az elsődleges és egyben a leggyakoribb probléma, amikor egy fog tömésre szorul, az amikor annak bármely felszínén szuvasság található. A szuvasodás egy mélyre haladó folyamat, melynek következménye a fogállomány végleges roncsolódása.
A kezdeti szuvasodást követi a zománc szétesése, majd az üreg képződése – ennek a folyamatnak a lefolyása általában fiatal korban gyorsabb, még a korral egyre lassabbá válik majd.


Már tömött foggal kapcsolatban probléma lép fel


Amennyiben egy fog már volt töméssel kezelve, ahhoz köthetően is felmerülhet, hogy újra el kell végezni majd a kezelést. 


Ebben az esetben akkor fontos fogtömésről beszélni, ha a kezelés a múltban amalgám töméssel történt meg, így annak kicserélése egészségügyi szempontból fontos. Emellett felmerülhet még a régebbi tömés kapcsán az is, hogy a már meglévő tömés nem zár jól, ennek következtében pedig a tömés széle és a fog között szuvasodás indult el. 


Akkor sem árt egy fogászati kezelést igényelni, ha a tömés meglazult, kiesett, vagy valaki úgy érzi, hogy az megsérült – ezek is a tömés cseréjét eredményezik.


Amennyiben úgy érzi, hogy Ön is kezelésre szorul, akkor érdemes felkeresnie a Móricz Dental rendelőjét, ahol magas szakmai tudással képesek megoldást nyújtani bármilyen fogászati problémára – sokoldalú kezeléseik kapcsán pedig fájdalommentesen megtörténhet a fogtömés Budapest városában.
 
Belföld BudapestLegfrissebb cikkek


Kerüld el ezt a 5 gyakori szállodai szövegírási hibát
A hatékony szállodai szövegírásra hatalmas szükség, hogy elérd a közönségedet és megkapd a megérdemelt foglalásokat. Tekintettel arra, hogy az utazási terveket többnyire digitális csatornákon készítik és foglalják, nem lehet elégszer hangsúlyozni a szállodai szövegírás fontosságát. Összegyűjtöttük az 5 leggyakoribb szállodai szövegírási hibát, amiket te már ne kövess el!
Tökéletes ételfotók az Instagramra: kameraállási tippek a telefonodon a jobb ételfotókért
Ha azon tűnődsz, hogy az ételekről készült képeid miért nem sikerülnek annyira jól, akkor lehet, hogy rossz kameraállást használsz. Az okostelefonok kameráit nehéz használni, mivel a kamera nincs a telefon közepén, ráadásul nagy látószögű objektívet használ. Ha gyorsan szeretné fejleszteni ételfotózási készségeidet, olvasd el a hatékony okostelefonos kameraállások listáját, amelyek garantáltan segítenek jobb felvételeket készíteni ételeidről.
A digitális marketing öt előnye egy fogorvosi rendelő szempontjából
Fogorvosként valószínűleg a munkanapod nagy részét a betegek kezelésével töltöd. Amikor fogorvosként új pácienseket szeretnél szerezni, előfordulhat, hogy nem tudod, hogy kezd bele, mert nem tanítanak marketinget a fogorvosi egyetemen. Átfogó marketingstratégiára lesz szükséged, ha potenciális ügyfeleket szeretnél generálni és ügyfeleket tartani. Bár a nyomtatott marketing működhetett a 90-es években, a dolgok óriásit változtak a mai társadalomban. Számos előnnyel jár a fogorvosi rendelő online marketingje, mivel a legtöbb ember a telefonját használja a helyi szolgáltatások megkeresésére. Máté Balázs online marketing tanácsadó segítségével bevezetünk téged a digitális marketing alapjaiba. 
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!