Mikor van szükség fogtömésre és mikor gyökérkezelésre? Lássuk a leggyakoribb eseteket

Főoldal > Mikor van szükség fogtömésre?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor van szükség fogtömésre?


2021/09/28
TK

Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.

Fogtömés Budapest

Ma már számos fogászati kezelés köthető egy-egy rossz állapotú foghoz – amennyiben még nem súlyos a probléma, akkor érdemes azt tömni, rosszabb esetben az gyökérkezelésre, vagy éppen húzásra szorul a páciens. Lássuk, mi számít egy kevésbé problémás esetnek, amikor csupán egy tömés képes megoldani a kialakult helyzetet!


Szuvasság


Az elsődleges és egyben a leggyakoribb probléma, amikor egy fog tömésre szorul, az amikor annak bármely felszínén szuvasság található. A szuvasodás egy mélyre haladó folyamat, melynek következménye a fogállomány végleges roncsolódása.
A kezdeti szuvasodást követi a zománc szétesése, majd az üreg képződése – ennek a folyamatnak a lefolyása általában fiatal korban gyorsabb, még a korral egyre lassabbá válik majd.


Már tömött foggal kapcsolatban probléma lép fel


Amennyiben egy fog már volt töméssel kezelve, ahhoz köthetően is felmerülhet, hogy újra el kell végezni majd a kezelést. 


Ebben az esetben akkor fontos fogtömésről beszélni, ha a kezelés a múltban amalgám töméssel történt meg, így annak kicserélése egészségügyi szempontból fontos. Emellett felmerülhet még a régebbi tömés kapcsán az is, hogy a már meglévő tömés nem zár jól, ennek következtében pedig a tömés széle és a fog között szuvasodás indult el. 


Akkor sem árt egy fogászati kezelést igényelni, ha a tömés meglazult, kiesett, vagy valaki úgy érzi, hogy az megsérült – ezek is a tömés cseréjét eredményezik.


Amennyiben úgy érzi, hogy Ön is kezelésre szorul, akkor érdemes felkeresnie a Móricz Dental rendelőjét, ahol magas szakmai tudással képesek megoldást nyújtani bármilyen fogászati problémára – sokoldalú kezeléseik kapcsán pedig fájdalommentesen megtörténhet a fogtömés Budapest városában.
 
Belföld BudapestLegfrissebb cikkek


Csajos téli programot keresel? Most segítünk!
Szeretnél eltölteni egy remek délutánt barátaid társaságában, de nem tudod merre induljatok el? Alábbi cikkünkben 3 szuper ötletet mutatunk, amit Ti is imádni fogtok!
Néhány fontos dolog, amit meg kell tenned fogaid egészsége szempontjából
Ki ne szeretne egészséges és szép, na meg fehér fogakat, ragyogó mosolyt? Ugye, hogy te is? Nos, akkor jól figyelj most, és fogadd meg ezeket a tanácsokat, mert most elmondjuk mit kel tenned a fentiek elérése érdekében!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.