Mikor van szükség fogtömésre és mikor gyökérkezelésre? Lássuk a leggyakoribb eseteket

Főoldal > Mikor van szükség fogtömésre?

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Mikor van szükség fogtömésre?


2021/09/28
TK

Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.

Fogtömés Budapest

Ma már számos fogászati kezelés köthető egy-egy rossz állapotú foghoz – amennyiben még nem súlyos a probléma, akkor érdemes azt tömni, rosszabb esetben az gyökérkezelésre, vagy éppen húzásra szorul a páciens. Lássuk, mi számít egy kevésbé problémás esetnek, amikor csupán egy tömés képes megoldani a kialakult helyzetet!


Szuvasság


Az elsődleges és egyben a leggyakoribb probléma, amikor egy fog tömésre szorul, az amikor annak bármely felszínén szuvasság található. A szuvasodás egy mélyre haladó folyamat, melynek következménye a fogállomány végleges roncsolódása.
A kezdeti szuvasodást követi a zománc szétesése, majd az üreg képződése – ennek a folyamatnak a lefolyása általában fiatal korban gyorsabb, még a korral egyre lassabbá válik majd.


Már tömött foggal kapcsolatban probléma lép fel


Amennyiben egy fog már volt töméssel kezelve, ahhoz köthetően is felmerülhet, hogy újra el kell végezni majd a kezelést. 


Ebben az esetben akkor fontos fogtömésről beszélni, ha a kezelés a múltban amalgám töméssel történt meg, így annak kicserélése egészségügyi szempontból fontos. Emellett felmerülhet még a régebbi tömés kapcsán az is, hogy a már meglévő tömés nem zár jól, ennek következtében pedig a tömés széle és a fog között szuvasodás indult el. 


Akkor sem árt egy fogászati kezelést igényelni, ha a tömés meglazult, kiesett, vagy valaki úgy érzi, hogy az megsérült – ezek is a tömés cseréjét eredményezik.


Amennyiben úgy érzi, hogy Ön is kezelésre szorul, akkor érdemes felkeresnie a Móricz Dental rendelőjét, ahol magas szakmai tudással képesek megoldást nyújtani bármilyen fogászati problémára – sokoldalú kezeléseik kapcsán pedig fájdalommentesen megtörténhet a fogtömés Budapest városában.
 
Belföld BudapestLegfrissebb cikkek


Hagyományőrzés az esküvőn
Az esküvő bizony nem csak addig tart, míg a boldogító igen elhangzik, de ott van bizony még a lagzi estéje is, ami telis-tele van mindenféle hagyományokkal. Lássuk, mik ezek!
Az éttermi etikett aranyszabályai
Előttetek áll egy születésnap, vagy éppen egy randi, és étterembe készültök, Te pedig félsz, hogy valamit rosszul csinálsz majd? Segítünk, hogy biztos lehess magadban és tudd, mindent a lehető legillendőbben teszel!
Viszket a bőröd? Vesd be ezt a 3 szuper praktikát, és egy csapásra elmúlik!
A viszkető bőrkellemetlen és frusztráló lehet, de valószínűleg senkinek sem kell bemutatni ezt a tünetet. Szerencsére számos természetes és otthoni gyógymód segíthet enyhülésben. Kutatások szerint alvási nehézségeket, depressziót vagy szorongást is előidézhet a tartósan fenn álló viszketés, ezért fontos mi hamarabb kezelni! Rovarcsípések, az allergiák, a stressz és a bőrbetegségek, például az ekcéma és a pikkelysömör is okozhatja a kellemetlen tünetet. Mutatunk néhány remek praktikát ellene!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történetek egyaránt ollvashatsz az amic.hu blogon!

Magyarország- te csodás

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Ezekről olvashatsz érdekességeket.

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások.