Ezért kell szakemberhez fordulni, ha hideg/ meleg étel hatására fájnak a fogaid- a fogérzékenység veszélyei

Főoldal > Ezért kell szakemberhez fordulni, ha hideg/ meleg étel hatására fájnak a fogaid

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Ezért kell szakemberhez fordulni, ha hideg/ meleg étel hatására fájnak a fogaid


2021/09/09
VN

Amennyiben neked is érzékenyek a fogaid, azaz néha szúró fájdalmat érzel, jobban teszed, ha felkeresel egy szakembert. Miért? Mutatjuk a választ!

A fogérzékenység veszélyei

A fogérzékenység nem természetes!

Sokaknak teljesen természetes, hogy egyes behatásokra, bizonyos ételek elfogyasztása után, jellemzően a meleg vagy hideg ételek és italok után, vagy savanyú, esetleg édes ízek után fogérzékenység lép fel, azonban ez egyáltalán nem természetes, sőt komoly problémákat jelezhet! Nem ettél nyáron fagyit, mert az kellemetlen, a kávét is csak kihűlve, lassacskán kortyolod? Ennek nem kellene így lennie! A fogérzékenységgel küzdőknek az ilyen alapvető dolgok is problémát okozhatnak, úgy, hogy észre sem veszik. Egy apróság, amivel nem kell foglalkozni, vagy valami komolyabb probléma első tünete? Sajnos, jól sejted, hogy az utóbbi!

 A fogérzékenység komoly problémát is jelezhet

A fogérzékenység okai mögött több probléma is állhat, amit így látatlanul nehéz kideríteni, de egy szakember egy alapos vizsgálat után ki tudja deríteni a probléma okát, kezelni azt, és így a fogérzékenység tünetei is megszűnnek. A fogérzékenység kezelése fontos, hogy még időben megtörténjen, mert így még sokkal egyszerűbben és gyorsabban lehet kezelni a problémát, nem kell számolni a fogak elvesztésével sem, és azzal sem, hogy tovább terjedve egészséges fogakra is hatást gyakorol. A legtöbb esetben fogíny visszahúzódása vagy a fogzománc elvékonyodása áll a háttérben. A kezelés annak függvénye, hogy mi a probléma pontos oka, és mi váltotta ki azt. 
 
BelföldLegfrissebb cikkek


Így növelje a problémamegoldó készéget a cégen belül!
Mindenki azt szeretné, ha az alkalmazottak minél hatékonyabban tudnák megoldani a felmerülő problémákat. De vajon hogyan lehet ezt elérni? Használja csapatépítő tevékenységeket, hogy segítsen alkalmazottainak gyorsan és pontosan megoldást találni a kihívásokra!
Mikor van szükség fogtömésre?
Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.