A legkorszerűbb fogpótlási eljárás a fémmentes fogpótlás

Főoldal > A legkorszerűbb fogpótlási eljárás a fémmentes fogpótlás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A legkorszerűbb fogpótlási eljárás a fémmentes fogpótlás


2020/12/15
VN

Ahogyan az orvostudomány, és a technológia fejlődik úgy kerülnek elő jobbnál-jobb, hatékonyabbnál-hatékonyabb és persze biztonságosabbnál-biztonságosabb eljárások. Egy ilyen a fémnélküli fogpótlás technikája is, beszéljünk róla pár szót, hogy mi is ez, és miért nagyon jó!

Fémmentes fogpótlás tudnivalók

A fémmentes fogpótlás egy új technológia, azonban már éppen elég ideje van a piacon, és éppen elégszer alkalmazták már ahhoz, hogy kijelentsük, teljesen biztonságos. A fémmentes fogpótlásnak megannyi előnye van, de ami a leginkább mellette szól, hogy olyan anyag kerül a szervezetbe, ami nem okoz allergiás reakciót. Egy másik igen fontos előnye, hogy a fémmentes fogpótlás során olyan anyagok kerülnek használatra, amik sokkal, de sokkal természetesebben hatnak. Így az eredmény olyan lesz, mintha az eredeti, ép fogazatod lenne. Milyen anyagokról van szó pontosan? Teljesen jogos a kérdés, ha nem fém, akkor milyen anyag? Fémmentes fogpótlásra leggyakrabban cirkóniumot, vagy porcelánt szoktak használni. Ezek az anyagok teljesen biztonságosak, illetve a színük is illik az eredeti fogak színéhez. Fogkoronák és foghidak esetében is alkalmazható ez az eljárás. A fémmentes fogpótlással jóval magasabb esztétikai színvonal érhető el. Ugyanis a fémmentes pótlások esetében, a fémvázat egy cirkónium-oxid váz helyettesíti, mely fehér színű. Erre égetik rá a porcelánt, tehát a fogszínnek megfelelő kerámiát nem mattítja a fém. Továbbá a koronaszéleknél sem tűnik ki a fémszegély. Teherbírás s élettartalma is megegyezik a fém alapú fogpótlással.






Érdekességek



Legfrissebb cikkek


A legtökéletesebb idézetek esküvői meghívókra
Hamarosan itt van az esküvőszezon, és reméljük, még a koronavírus járvány sem tudja majd megállítani, éppen ezért összeszedtük a legtökéletesebb idézeteket, amik több, mint jól mutatnak majd a ti esküvői meghívótokon is.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.