Így fotózz ételeket Instagram kompatibilisen a telefonoddal: ételfotók készítése telefonnal, úgy mint egy profi fotós!

Főoldal > Tökéletes ételfotók az Instagramra: kameraállási tippek a telefonodon a jobb ételfotókért

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Tökéletes ételfotók az Instagramra: kameraállási tippek a telefonodon a jobb ételfotókért


2023/04/05
NA

Ha azon tűnődsz, hogy az ételekről készült képeid miért nem sikerülnek annyira jól, akkor lehet, hogy rossz kameraállást használsz. Az okostelefonok kameráit nehéz használni, mivel a kamera nincs a telefon közepén, ráadásul nagy látószögű objektívet használ. Ha gyorsan szeretné fejleszteni ételfotózási készségeidet, olvasd el a hatékony okostelefonos kameraállások listáját, amelyek garantáltan segítenek jobb felvételeket készíteni ételeidről.

Ételfotók telefonnal

Fej feletti szög

A fej feletti felvétellel felülről készítjük a képet, és közvetlenül az ételre néz. Ez az egyik leggyakrabban használt okostelefonos ételfotózási szög, mert kényelmes, és jól kiemelkedik az olyan népszerű képmegosztó alkalmazásokból, mint az Instagram. De láthatjuk, hogy sok étterem marketing a Pinteresten is ezt a szöget alkalmazza leginkább. 
Egy fontos tennivaló, hogy ne döntsd el véletlenül a kamerát. Az okostelefonok nem olyanok, mint a fényképezőgépek, mert a kamera nem a telefon közepén van elhelyezve. Ez elősegíti, hogy okostelefonodat a tengelyen kívül tartsd anélkül, hogy észrevennéd, hogy a kamera nem teljesen egyenes. 

 

Egyenes szög

Az egyenes fényképezési szög azt jelenti, hogy a telefont függőlegesen és párhuzamosan tartjuk a fotózott étellel. Gondolhatod úgy is, mintha a kamerádat szemtől szembe hoznád az ételeddel. Érdemes ezt a szöget olyan ételekhez használni, amelyeknek magassága vagy rétegei vannak, amelyeket meg akaszr mutatni – gondolj a hamburgerekre vagy a gyönyörű réteges tortákra.
Az emberek legnagyobb problémája ennek a szögnek a használatakor az, ha előre döntik a telefont anélkül, hogy észrevennék. Fényképezéskor ellenőrizd, hogy telefonja teljesen egyenesen áll-e, mert így még feltűnőbb lesz a kép. 

3/4-es szög

A 3/4-es szög leginkább az étkező nézeteként írható le az ételről. Más szóval, ezt látnád, ha egy asztalnál ülnél, és lenéznél az étkezésedre. Ez az étel körülbelül 45 fokos szöge. Használd ezt a szöget, ha egy tányér tetejét és oldalát is meg kell örökítened – különösen hasznos, ha egy tányér ételbe vagy italba nézel. Kísérletezz 45 foknál kisebb vagy nagyobb szöggel, hogy kicsit más érzést kapjon.  Nagyszerű asztali kép fényképezéséhez is hasznos lehet, ahol sok étel és tárgy van a felvételen. Építs erre azáltal, hogy az emberek kezét bevonva adod meg a kontextust, és adj hozzá egy kis történetmesélést a fényképéhez.

 

Alacsony látószög

Alacsony látószögű fénykép készítéséhez helyezd közelebb telefonodat a tányér aljához. Míg korábban egyenesen akartad tartani a telefont, most felfelé döntheted a tárgy felé.
Ezzel a felvétellel nagyobbnak és magasabbnak tűnik majd az étel, különösen közelről. A jó okostelefon-kamerák fantasztikus makró funkciókkal rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a témához való közeledést anélkül, hogy az életlenné válna. 

 

A megfelelő szögnek köszönhetően ételed kiemelkedik

Akár az Instagramon vagy Pinteresten való megosztásról, akár a webhelyedhez való hozzáadásról van szó, ezeknek a szögeknek az okostelefonoddal való elsajátítása kiemeli a fotókat. De ne csak ragaszkodj ahhoz, ami bevált, ha már rájöttél, borítsd fel a szabályokat, hogy lásd, mit találhatsz még ki. Mire vársz? Határ a csillagos ég!
ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


3 meglepő esküvői desszert trend
A desszertek, különösen az esküvői torta mindig is egy fontos részét képezték az esküvőnek. Minden menyasszony pontosan tudja, hogy mennyire fontos nemcsak a torta íze, hanem a tortavágás ceremóniája, és az is, hogy a torta passzoljon az esküvőhöz, az esküvői dekorációhoz. És ezeken felül természetesen figyelembe illik venni a legújabb esküvői trendeket is. Milyen esküvői desszert trendek hódítanak mostanság?
Az alattomos fogászati probléma - Az ínyvérzés okozói
Az ínyvérzés egy kellemetlen tünet, amelyre sokan nem fordítanak kellő figyelmet, pedig komoly problémára utalhat. A fogak és az ínyek egészsége alapvető fontosságú a jó szájhigiénia és a fogazat megőrzése szempontjából.
Így vonzd be a helyi lakosokat a kezdő vállalkozásodba
A kezdő vállalkozások számára az egyik legfontosabb lépés a helyi közösség bevonása és megszólítása. A helyi lakosok jelentik az alapvető célközönséget, és ha sikerül őket megszólítani, akkor nagyobb eséllyel teremtesz hűséges vevőbázist és építesz erős alapot a vállalkozásod sikeréhez. Az alábbiakban bemutatunk néhány hatékony módszert, hogyan vonzhatod be a helyi lakosokat a kezdő vállalkozásodba.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!