Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek

Főoldal > Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek


2021/03/18
Puskás Rékka

A gyerekek általában igazi örök-mozgók, akiknek a rengeteg energiáját valahogyan bizony le kell kötni. Erre az egyik legjobb megoldás, ha különböző szabadtéri sporttevékenységekkel teszed ezeket. Mutatok is 5 ilyen sportoformát, ami nem csak leköti a kicsiket, de az egyensúlyérzéküket is fejleszti anélkül, hogy balesetveszélybe kerülnének.

Sporszerek, amik fejlesztenek is

Gyerek gerenda

 

Ez az eszköz hasonlatos ahhoz, amit a tesiórákról ismerünk, csak természetesen nem olyan magasságban. Ezek a gerendák csupán néhány centire vannak a földtől, így, ha le is pottyan a lurkó, nem tudja magát komolyabban megütni. Viszont, ha rendszeresen mászkál a gerendán, az nagyon erős mértékben fejleszti az egyensúlyérzékét. 

Korcsolya

 

Itt gondolhatsz akár jégkorcsolyára, akár görkorcsolyára. A görkorcsolya valamivel talán könnyebben elsajátítható, ráarádul vannak gyerekeknek készült korik is, dupla sorosak, vagy cipőre szerelhetőek. Ha már egész kicsiként elkezd kísérletezni vele, nagyon hamar nagyon jó egyensúlyérzéke fejlődik majd ki. 

 

Futóbicikli

 

A futóbicikli gyerekeknek egyfajta átmenet a kismotor és a bicaj között. Ezt is lábbal kell hajtani, hasonlóan a kismotorhoz, azonban ez már nagyobb, és csak két kereke van, hasonlóan a biciklihez. Mivel maga a mozdulat a motorozásból már ismerős, hamar rá fog találni az egyensúlyára. Ha gyakran használja a futóbiciklit egy gyerek, akkor a rendes bringa is sokkal könnyebben fog menni, sok esetben a pótkerék szükségessége nélkül.

 

Ugrálóbot

 

Biztos láttál már ilyen eszközt, kengurubotnak is hívják. Ez egy rugós végű bot, aminek van egy lábtartó része, ide kell felállni és egyensúlyozni, ugrálni a bottal. Nyilván nem totyogós korban, de a gyerekek már bátran használhatják ezt az eszközt is, segítségével hamarabb megtalálják a saját egyensúlypontjukat, és jobban megismerik a testük határait is.

 

Egyensúlyozó korong

 

Ez az eszköz tulajdonképpen kicsit olyan, mint egy repülő csészealj. Alul van a domború fele, az egyenesen kell állni. Annyi a feladat, hogy őrizd meg az egysúlyodat a korongon állva. Kezdetben piszok nehéz, de kitartással és szorgalommal hamar rá lehet érezni a dolog lényegére. Ez az eszköz biztonságos, ha le is esik róla valaki, nem üti meg magát, hiszen nincsen olyan magasan. Ellenben a gyerekek egyensúlyának és koordinációjának a fejlődésén hatalmasat tud lendíteni.
Belföld Budapest Érdekességek Hírek és érdekességek Magyarország ProgramlehetőségekLegfrissebb cikkek


5 sztár, akiknek a fogászati implantáció miatt gyönyörű a mosolya!
A fogászati implantáció nemcsak a hétköznapi emberek, hanem számos híresség számára is tökéletes megoldást nyújtott, hogy visszanyerjék gyönyörű mosolyukat.
Miért érdemes már tinédzser korban fogszabályoztatni?
A fogszabályozás már tinédzserkorban elkezdve nemcsak esztétikai előnyökkel jár, hanem hosszú távon megelőzheti az egészségügyi problémákat és támogathatja az általános egészséget is.
Céges programok, amelyek megváltoztathatják a csapatod dinamikáját
A csapatmunka kulcsfontosságú a sikerhez minden munkahelyen. Ahhoz, hogy egy csapat hatékonyan működjön, tagjainak jól kell együttműködniük, megbízniuk kell egymásban és közös célokért kell küzdeniük. A céges programok remek módja annak, hogy javítsuk a csapat dinamikáját és erősítsük a munkatársak közötti kapcsolatokat. Ebben a cikkben 5 ötletet mutatunk be olyan céges programokra, amelyek megváltoztathatják a csapatod dinamikáját.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!