Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek

Főoldal > Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek


2021/03/18
Puskás Rékka

A gyerekek általában igazi örök-mozgók, akiknek a rengeteg energiáját valahogyan bizony le kell kötni. Erre az egyik legjobb megoldás, ha különböző szabadtéri sporttevékenységekkel teszed ezeket. Mutatok is 5 ilyen sportoformát, ami nem csak leköti a kicsiket, de az egyensúlyérzéküket is fejleszti anélkül, hogy balesetveszélybe kerülnének.

Sporszerek, amik fejlesztenek is

Gyerek gerenda

 

Ez az eszköz hasonlatos ahhoz, amit a tesiórákról ismerünk, csak természetesen nem olyan magasságban. Ezek a gerendák csupán néhány centire vannak a földtől, így, ha le is pottyan a lurkó, nem tudja magát komolyabban megütni. Viszont, ha rendszeresen mászkál a gerendán, az nagyon erős mértékben fejleszti az egyensúlyérzékét. 

Korcsolya

 

Itt gondolhatsz akár jégkorcsolyára, akár görkorcsolyára. A görkorcsolya valamivel talán könnyebben elsajátítható, ráarádul vannak gyerekeknek készült korik is, dupla sorosak, vagy cipőre szerelhetőek. Ha már egész kicsiként elkezd kísérletezni vele, nagyon hamar nagyon jó egyensúlyérzéke fejlődik majd ki. 

 

Futóbicikli

 

A futóbicikli gyerekeknek egyfajta átmenet a kismotor és a bicaj között. Ezt is lábbal kell hajtani, hasonlóan a kismotorhoz, azonban ez már nagyobb, és csak két kereke van, hasonlóan a biciklihez. Mivel maga a mozdulat a motorozásból már ismerős, hamar rá fog találni az egyensúlyára. Ha gyakran használja a futóbiciklit egy gyerek, akkor a rendes bringa is sokkal könnyebben fog menni, sok esetben a pótkerék szükségessége nélkül.

 

Ugrálóbot

 

Biztos láttál már ilyen eszközt, kengurubotnak is hívják. Ez egy rugós végű bot, aminek van egy lábtartó része, ide kell felállni és egyensúlyozni, ugrálni a bottal. Nyilván nem totyogós korban, de a gyerekek már bátran használhatják ezt az eszközt is, segítségével hamarabb megtalálják a saját egyensúlypontjukat, és jobban megismerik a testük határait is.

 

Egyensúlyozó korong

 

Ez az eszköz tulajdonképpen kicsit olyan, mint egy repülő csészealj. Alul van a domború fele, az egyenesen kell állni. Annyi a feladat, hogy őrizd meg az egysúlyodat a korongon állva. Kezdetben piszok nehéz, de kitartással és szorgalommal hamar rá lehet érezni a dolog lényegére. Ez az eszköz biztonságos, ha le is esik róla valaki, nem üti meg magát, hiszen nincsen olyan magasan. Ellenben a gyerekek egyensúlyának és koordinációjának a fejlődésén hatalmasat tud lendíteni.
Belföld Budapest Érdekességek Hírek és érdekességek Magyarország ProgramlehetőségekLegfrissebb cikkek


Hagyományőrzés az esküvőn
Az esküvő bizony nem csak addig tart, míg a boldogító igen elhangzik, de ott van bizony még a lagzi estéje is, ami telis-tele van mindenféle hagyományokkal. Lássuk, mik ezek!
Az éttermi etikett aranyszabályai
Előttetek áll egy születésnap, vagy éppen egy randi, és étterembe készültök, Te pedig félsz, hogy valamit rosszul csinálsz majd? Segítünk, hogy biztos lehess magadban és tudd, mindent a lehető legillendőbben teszel!
Viszket a bőröd? Vesd be ezt a 3 szuper praktikát, és egy csapásra elmúlik!
A viszkető bőrkellemetlen és frusztráló lehet, de valószínűleg senkinek sem kell bemutatni ezt a tünetet. Szerencsére számos természetes és otthoni gyógymód segíthet enyhülésben. Kutatások szerint alvási nehézségeket, depressziót vagy szorongást is előidézhet a tartósan fenn álló viszketés, ezért fontos mi hamarabb kezelni! Rovarcsípések, az allergiák, a stressz és a bőrbetegségek, például az ekcéma és a pikkelysömör is okozhatja a kellemetlen tünetet. Mutatunk néhány remek praktikát ellene!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történetek egyaránt ollvashatsz az amic.hu blogon!

Magyarország- te csodás

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Ezekről olvashatsz érdekességeket.

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások.