Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek

Főoldal > Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Egyensúlyfejlesztő sporteszközök gyerekeknek


2021/03/18
Puskás Rékka

A gyerekek általában igazi örök-mozgók, akiknek a rengeteg energiáját valahogyan bizony le kell kötni. Erre az egyik legjobb megoldás, ha különböző szabadtéri sporttevékenységekkel teszed ezeket. Mutatok is 5 ilyen sportoformát, ami nem csak leköti a kicsiket, de az egyensúlyérzéküket is fejleszti anélkül, hogy balesetveszélybe kerülnének.

Sporszerek, amik fejlesztenek is

Gyerek gerenda

 

Ez az eszköz hasonlatos ahhoz, amit a tesiórákról ismerünk, csak természetesen nem olyan magasságban. Ezek a gerendák csupán néhány centire vannak a földtől, így, ha le is pottyan a lurkó, nem tudja magát komolyabban megütni. Viszont, ha rendszeresen mászkál a gerendán, az nagyon erős mértékben fejleszti az egyensúlyérzékét. 

Korcsolya

 

Itt gondolhatsz akár jégkorcsolyára, akár görkorcsolyára. A görkorcsolya valamivel talán könnyebben elsajátítható, ráarádul vannak gyerekeknek készült korik is, dupla sorosak, vagy cipőre szerelhetőek. Ha már egész kicsiként elkezd kísérletezni vele, nagyon hamar nagyon jó egyensúlyérzéke fejlődik majd ki. 

 

Futóbicikli

 

A futóbicikli gyerekeknek egyfajta átmenet a kismotor és a bicaj között. Ezt is lábbal kell hajtani, hasonlóan a kismotorhoz, azonban ez már nagyobb, és csak két kereke van, hasonlóan a biciklihez. Mivel maga a mozdulat a motorozásból már ismerős, hamar rá fog találni az egyensúlyára. Ha gyakran használja a futóbiciklit egy gyerek, akkor a rendes bringa is sokkal könnyebben fog menni, sok esetben a pótkerék szükségessége nélkül.

 

Ugrálóbot

 

Biztos láttál már ilyen eszközt, kengurubotnak is hívják. Ez egy rugós végű bot, aminek van egy lábtartó része, ide kell felállni és egyensúlyozni, ugrálni a bottal. Nyilván nem totyogós korban, de a gyerekek már bátran használhatják ezt az eszközt is, segítségével hamarabb megtalálják a saját egyensúlypontjukat, és jobban megismerik a testük határait is.

 

Egyensúlyozó korong

 

Ez az eszköz tulajdonképpen kicsit olyan, mint egy repülő csészealj. Alul van a domború fele, az egyenesen kell állni. Annyi a feladat, hogy őrizd meg az egysúlyodat a korongon állva. Kezdetben piszok nehéz, de kitartással és szorgalommal hamar rá lehet érezni a dolog lényegére. Ez az eszköz biztonságos, ha le is esik róla valaki, nem üti meg magát, hiszen nincsen olyan magasan. Ellenben a gyerekek egyensúlyának és koordinációjának a fejlődésén hatalmasat tud lendíteni.
Belföld Budapest Érdekességek Hírek és érdekességek Magyarország ProgramlehetőségekLegfrissebb cikkek


Csajos téli programot keresel? Most segítünk!
Szeretnél eltölteni egy remek délutánt barátaid társaságában, de nem tudod merre induljatok el? Alábbi cikkünkben 3 szuper ötletet mutatunk, amit Ti is imádni fogtok!
Néhány fontos dolog, amit meg kell tenned fogaid egészsége szempontjából
Ki ne szeretne egészséges és szép, na meg fehér fogakat, ragyogó mosolyt? Ugye, hogy te is? Nos, akkor jól figyelj most, és fogadd meg ezeket a tanácsokat, mert most elmondjuk mit kel tenned a fentiek elérése érdekében!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.