3 csapatépítő játék, amiért rajongani fognak a munkatársak

Főoldal > 3 csapatépítő játék, amiért rajongani fognak a munkatársak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 csapatépítő játék, amiért rajongani fognak a munkatársak


2020/11/14
VN

Ki ne imádná a csapatépítő tréningek azon részét, amikor igazi csapatként működve izgalmas feladatokat kell megoldani. Na de milyen feladatokat? Mutatunk 3 szuper csapatépítő játékot, amiért oda meg vissza lesznek majd a munkatársak, és emellett nagyon hatékonyak is.   

A legjobb csapatépítő játékok listája

#1: Körbeszéd

Vicces, izgalmas, még is a legfontosabb, hogy tökéletes szintre emeli a munkatársak közötti kommunikációt, ami ugye az egyik legfontosabb eleme a közös munkának. Miről is szól ez az egész? A feladat nagyon egyszerűnek tűnik, de igazából nem az, persze bele lehet jönni, sőt ez is a cél végső soron. A csoport tagjainak egy két végénél összekötött hosszú madzag köré kell állniuk, méghozzá úgy, hogy ők is egy kört alkossanak. A feladatuk pedig nem más lesz, minthogy mindenféle formákat készítsenek a madzagból (négyzeteket, nyolcasokat, háromszögeket, stb.). Persze lehet nehezíteni is a feladatot, méghozzá úgy, hogy mindenkivel felvetetsz egy szemkendőt, és/vagy elnémítasz egy-egy játékost, hogy ne tudjanak kommunikálni a többiekkel.

 #2: Három igaz, egy hamis

Ez a játék abban fog segíteni, hogy a munkatársak megismerjék egymást kicsit jobban, erre pedig azért van szükség, hogy minél hatékonyabban tudjanak majd kommunikálni, minél személyesebb kapcsolatot alakítsanak ki, ami nemcsak a munkahelyi hangulatot, a csapatszelemet, hanem a csapatmunka hatékonyságát is fogja majd növelni. A játékhoz nincs semmi másra szükség, csak egy csapatra. A játékosoknak fel kell sorolniuk, ahogyan a név is mutatja, három igaz és egy hamis állítást magukról, lehetőleg úgy, hogy a hamis minél hihetőbb, az igaz minél hihetetlenebb legyen, hogy nehezen legyenek elválaszthatóak. A többiek eladata pedig kitalálni, hogy melyik a kakukktojás, azaz a hamis állítás. A játék menete. valaki elmondja a négy állítást, mikor mindenki tippelt egyet, a játékos elárulja a megoldást. Ezután a következő játékos sorolja fel az állításait, és így tovább.

 

#3: Fagyveszély

Egy izgalmas csapatépítő játék, amikor nagyon is valóságos problémát kell megoldani, a játék során tanultakat nagyon hatékonyan át lehet ültetni az éles munkahelyi helyzetekbe. Vajon mi történik a csapattal, ha az Északi-sarkon kell túlélniük? Ezt a játékot 4-5 fős csapatokban érdemes játszani! Minden csoport elveszett valahol a sarkvidéken és építeniük kell valamilyen menedéket, hogy túléljék, persze van egy-két nehezítés is! Minden csapatnak választania kell egy vezetőt, akinek megfagytak a lábai, ezért nem mozoghat, a többi csoporttag pedig a hótól nem lát semmit, ezért be kell kötni a szemeiket. Tehát a vezető nem mozoghat, a többiek pedig nem láthatnak. A vezető lesz az, akinek utasításokat kell adnia a többi tagnak, hogy hogyan építsenek menedéket bekötött szemmel. 

 

Szóval ezek lennének a legjobb csapatépítő programok vidéken,  a legjobb helyszín hozzájuk pedig a kristály Hotel ajka****.
Érdekességek Programlehetőségek UtazásLegfrissebb cikkek


Plázáznál? 5 ok, amiért a MOM Park a legjobb választás!
Modern korunk vívmányai közé tartoznak a plázák, melyek – ellentétben a bevásárlóközpontokkal – számos különböző lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak. Nem csak boltokat találni ezeken a helyeken, számos plusz elfoglaltságnak is helyet nyújtanak. Ebben a cikkben mutatok 5 okot, amiért a MOM Park a legjobb választás, ha kedved szottyan plázába menni!
Házi praktikák fogfájás esetén
A fogfájás az egyik legaljasabb, legkimerítőbb fájdalomfajta, amit az ember megtapasztalhat élete során. Ha jelentkezik, ne halogasd a fogorvos felkeresését, mert nem fog elmúlni, sőt, minden nappal rosszabb lesz, ráadásul a halogatásnak akár a fog elvesztése is a következménye lehet. De amíg eljutsz fogászhoz hogyan enyhítsd a fájdalmad? Íme néhány házi praktika!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.