3 csapatépítő játék, amiért rajongani fognak a munkatársak

Főoldal > 3 csapatépítő játék, amiért rajongani fognak a munkatársak

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

3 csapatépítő játék, amiért rajongani fognak a munkatársak


2024/01/14
VN

Ki ne imádná a csapatépítő tréningek azon részét, amikor igazi csapatként működve izgalmas feladatokat kell megoldani. Na de milyen feladatokat? Mutatunk 3 szuper csapatépítő játékot, amiért oda meg vissza lesznek majd a munkatársak, és emellett nagyon hatékonyak is.   

A legjobb csapatépítő játékok listája

#1: Körbeszéd

Vicces, izgalmas, még is a legfontosabb, hogy tökéletes szintre emeli a munkatársak közötti kommunikációt, ami ugye az egyik legfontosabb eleme a közös munkának. Miről is szól ez az egész? A feladat nagyon egyszerűnek tűnik, de igazából nem az, persze bele lehet jönni, sőt ez is a cél végső soron. A csoport tagjainak egy két végénél összekötött hosszú madzag köré kell állniuk, méghozzá úgy, hogy ők is egy kört alkossanak. A feladatuk pedig nem más lesz, minthogy mindenféle formákat készítsenek a madzagból (négyzeteket, nyolcasokat, háromszögeket, stb.). Persze lehet nehezíteni is a feladatot, méghozzá úgy, hogy mindenkivel felvetetsz egy szemkendőt, és/vagy elnémítasz egy-egy játékost, hogy ne tudjanak kommunikálni a többiekkel.

 #2: Három igaz, egy hamis

Ez a játék abban fog segíteni, hogy a munkatársak megismerjék egymást kicsit jobban, erre pedig azért van szükség, hogy minél hatékonyabban tudjanak majd kommunikálni, minél személyesebb kapcsolatot alakítsanak ki, ami nemcsak a munkahelyi hangulatot, a csapatszelemet, hanem a csapatmunka hatékonyságát is fogja majd növelni. A játékhoz nincs semmi másra szükség, csak egy csapatra. A játékosoknak fel kell sorolniuk, ahogyan a név is mutatja, három igaz és egy hamis állítást magukról, lehetőleg úgy, hogy a hamis minél hihetőbb, az igaz minél hihetetlenebb legyen, hogy nehezen legyenek elválaszthatóak. A többiek eladata pedig kitalálni, hogy melyik a kakukktojás, azaz a hamis állítás. A játék menete. valaki elmondja a négy állítást, mikor mindenki tippelt egyet, a játékos elárulja a megoldást. Ezután a következő játékos sorolja fel az állításait, és így tovább.

 

#3: Fagyveszély

Egy izgalmas csapatépítő játék, amikor nagyon is valóságos problémát kell megoldani, a játék során tanultakat nagyon hatékonyan át lehet ültetni az éles munkahelyi helyzetekbe. Vajon mi történik a csapattal, ha az Északi-sarkon kell túlélniük? Ezt a játékot 4-5 fős csapatokban érdemes játszani! Minden csoport elveszett valahol a sarkvidéken és építeniük kell valamilyen menedéket, hogy túléljék, persze van egy-két nehezítés is! Minden csapatnak választania kell egy vezetőt, akinek megfagytak a lábai, ezért nem mozoghat, a többi csoporttag pedig a hótól nem lát semmit, ezért be kell kötni a szemeiket. Tehát a vezető nem mozoghat, a többiek pedig nem láthatnak. A vezető lesz az, akinek utasításokat kell adnia a többi tagnak, hogy hogyan építsenek menedéket bekötött szemmel. 

 

Nemcsak a legjobb csapatépítő programokat tudjuk, hanem azt is, hogy hol a legtökéletesebb ezeket megvalósítani: A Memoriae egy tökéletes étterem rendezvényre Kaposváron, legyen szó csapatépítő programokról, üzleti megbeszéléskről, vagy akár konferenciákról. 
Érdekességek Programlehetőségek UtazásLegfrissebb cikkek


5 fogászati kezelés, amitől olyan mosolyod lesz, mint a sztároknak!
Szeretnél olyan ragyogó mosolyt, mint a sztároknak? Fedezd fel az öt legnépszerűbb fogászati kezelést, amelyek segítenek elérni az álommosolyt és növelik önbizalmadat!
Hamburger esküvőkön? Igen vagy nem? Itt a szakszerű válasz!
Az esküvők világa az utóbbi években jelentős változásokon ment keresztül. A hagyományos, klasszikus esküvői menük mellett egyre többen választanak formabontó, kreatív megoldásokat, hogy a nagy nap valóban különleges és emlékezetes legyen. Ebben a cikkben a hamburger mint esküvői menü kerül górcső alá: előnyeit és hátrányait vizsgáljuk meg.
5 sztár, akiknek a fogászati implantáció miatt gyönyörű a mosolya!
A fogászati implantáció nemcsak a hétköznapi emberek, hanem számos híresség számára is tökéletes megoldást nyújtott, hogy visszanyerjék gyönyörű mosolyukat.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

A mi fővárosunk Budapest

Hírek és érdekességek Budapestről nemcsak Budapestieknek. Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz! Friss és ropogós híreket, valamint régi izgalmas, rejtélyes történeteket egyaránt olvashatsz az amic.hu blogon Budapestről!

Magyarország - Te csodás!

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb országában Magyarországon. Budapest, Szeged, Pécs, Miskolc, Debrecen, a Hortobágy, a Balaton környéke, a csodás Alföld, és még estig sorolhatnánk hazánk meseszép helyeit. Magyarország legszebb vidékeiről olvashatsz érdekességeket, ismertetőket. Fedezd fel velünk Magyarország legjobb éttermeit, szállodáit és tudj meg mindent mit és mikor érdemes csinálni MAgyarországon!

Itt minden van: Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek Budapesten? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal? Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más. Értesülj tőlünk a legfrissebb és a legizgalmasabb programlehetőségekről Budapesten!

Csak úgy egy kis kitekintő

Szeretjük Budapestet, és imádjuk hazánk többi szép helyét is, de néha azért eszünkbe jut másról is írni, ezt engedjétek meg nekünk! Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk, tippek, trükkök, ajánlások, hogy mindig naprakész lehess!