A stressz és a fogak - Milyen hatással vannak egymásra?

Főoldal > A stressz hatása a fogakra

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A stressz hatása a fogakra


2020/07/17
SzSz

A stressz nem csak a szervezetünket és az elménket terheli meg, de a fogakra is hatással van. Milyen betegségek alakulhatnak ki fogainkra nézve a stressz által? 

A stressz és a fogak

Fogcsikorgatás

A stressz következtében sokan főleg alvás közben csikorgatják fogaikat és összeszorítják állkapcsukat. Ezt általában nem is tudjuk, csak arra leszünk figyelmesek, hogy rendkívül fáj az állkapcsunk, esetleg fogérzékenységben szenvedünk vagy a fogzománc sérül. 

 Ínybetegségek 

Az  ínybetegséget  a fogorvosok a stresszhez és a negatív érzelmekhez kapcsolják. Ha stresszhelyzetbe kerül, a test több kortizolt termel, ami növeli az ínyek gyulladását és növeli az ínybetegségek esélyét. 

 

Szájsérülések

A  szájban lévő sérüléseket  a stresszhez kapcsolják. Azok, akiknek az arcuk belsejében sebek alakulnak ki, azok vagy harapdálják a stressz következtében, vagy túl kemény sörtéjű fogfekét használnak, vagy magas nátriumtartalmú ételeket fogyasztanak.

 

Szájszárazság 

A szájszárazság  akkor fordul elő, ha a száj nem termel elegendő nyálat. Amikor a száj nem termel elegendő nyálat, az a baktériumok táptalaja lesz. Mivel a stressz gátolja a nyáltermelést, szájszárazság léphet fel.Legfrissebb cikkek


Ez a legjobb reggeli bőrápolási: Próbáld ki Te is!
Korán reggel az ágyból kipattanva, mindenki próbálja valahogy formába hozni magát a munkahelyére vagy az iskolába. De, hogyan tedd mindezt jól, hogy bőröd is meghálálja? Mutatjuk!
A stressz hatása a fogakra
A stressz nem csak a szervezetünket és az elménket terheli meg, de a fogakra is hatással van. Milyen betegségek alakulhatnak ki fogainkra nézve a stressz által? 
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.