5 ok, amiért jó a fővárosban élni

Főoldal > 5 ok, amiért jó a fővárosban élni

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 ok, amiért jó a fővárosban élni


2021/01/30
Puskás Rékka

Hogy ki milyen helyen szeret élni, az abszolút szubjektív. Van, aki a vidéki életet preferálja, másoknak inkább a nagyvárosi életmód fekszik. Nincs jó, vagy rossz, egyszerűen csak az emberek különböznek, így az igényeik is. Ebben a cikkben mutatok öt okot, hogy miért is jó Budapesten élni. Természetesen ez nem az összes indok, egyszerűen csak példákat hozok.

Miért jó Budapesten élni?

Európa egyik legszebb városa

 

Bár számos negatív kritika szokta megilletni országunkat, abban a legtöbb külföldi egyetért – különösen, ha már jártak itt –, hogy Budapest bizony Európa egyik legszebb városa. Ugyan számos helyen látni málló vakolatú házakat, omladozó homlokzatokat, összességében a városban különleges módon vegyül el a múlt klasszikus szépsége és a modern kor. 

Rengeteg programlehetőség

 

Budapest bővelkedik a legkülönfélébb programlehetőségekben. Itt nem csak egy tájház, esetleg egy mozi vagy színház nyújt szórakozást; rengeteg múzeum, kiállítás, szórakozóhely van, emellett plázák, melyek jelentős részében mozik is megtalálhatóak, valamint színházak, kultúrházak, koncerttermek, vagy épp koncerthajók. Szinten mindegy, milyen kikapcsolódáshoz szottyan kedved, garantált, hogy a fővárosban több opciót is találsz, mellyel kielégítheted a felmerülő vágyaidat.

 

Éttermek széles választéka

 

De nem csak a szórakozásra van már-már végtelen számú lehetőség, hanem gasztronómiai élvezetekre is. Itt nem csak egy-két kifőzdét, esetleg fogadót találni, hanem bármilyen kulináris élménynek hódolhatsz. Teljesen mindegy, Budapest mely részéről van szó, biztosan akadnak szép számmal éttermek a közelben. Az olasz konyhától a kínain át egészen a ritkaságszáma menő fogásokkal foglalkozó vendéglátóhelyekig nagyon széles kínálatból lehet válogatni.

 

Pezsgő éjszakai élet

 

Budapesten nem csak nappal van lehetőséged szórakozni, az éjszakai is nyüzsgő életet rejt. Számtalan bár, kocsma, klub, vagy egyéb szórakozóhely áll a rendelkezésre, melyek jelentős része reggelig nyitva tart, a hét minden napján.

 

Éjszakai közlekedés

 

Ráadásul Budapesten nem probléma éjszakai utazni, mivel a tömegközlekedés ilyenkor is a rendelkezésre áll. Nyilván ritkábbak a járatok, kevesebb az útvonal, ezáltal sok esetben tömeggel is kell számolni, de legyen akármilyen késő, a főváros egyik pontjából eljutni a másikba biztosan nem igényel többet másfél óránál.
Belföld Budapest Érdekességek MagyarországLegfrissebb cikkek


Plázáznál? 5 ok, amiért a MOM Park a legjobb választás!
Modern korunk vívmányai közé tartoznak a plázák, melyek – ellentétben a bevásárlóközpontokkal – számos különböző lehetőséget biztosítanak a vásárlóknak. Nem csak boltokat találni ezeken a helyeken, számos plusz elfoglaltságnak is helyet nyújtanak. Ebben a cikkben mutatok 5 okot, amiért a MOM Park a legjobb választás, ha kedved szottyan plázába menni!
Házi praktikák fogfájás esetén
A fogfájás az egyik legaljasabb, legkimerítőbb fájdalomfajta, amit az ember megtapasztalhat élete során. Ha jelentkezik, ne halogasd a fogorvos felkeresését, mert nem fog elmúlni, sőt, minden nappal rosszabb lesz, ráadásul a halogatásnak akár a fog elvesztése is a következménye lehet. De amíg eljutsz fogászhoz hogyan enyhítsd a fájdalmad? Íme néhány házi praktika!
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.