5 emberi félelem, ami legtöbbször alaptalan

Főoldal > 5 emberi félelem, ami legtöbbször alaptalan

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

5 emberi félelem, ami legtöbbször alaptalan


2021/01/28
Puskás Rékka

A félelem egy teljesen természetes dolog, tulajdonképpen még hasznos is, hiszen a félelem az, ami meggátol bennünket számos önpusztító cselekedetben. Azonban léteznek olyan félelemek, melyek inkább irreálisak, esetleg alaptalanok. Ilyen félelmekből válogattam össze az öt leggyakoribbat, hogy lásd, nem kell tőlük annyira tartani!

A félelem természetes, de sokszor irreális

Pókok

 

Ide sorolhatók nem csak a pókoktól, hanem a bármilyen rovaroktól való félelem. Sok esetben nem is igazán a félelem a megfelelő szó, hiszen ezek az apró teremtmények nem jelentenek ellenfelet egy ember számára, inkább irtózásnak lehet nevezni. Persze van, aki a pókcsípés miatt, esetleg allergia miatt tart ezektől az állatoktól. Azonban, ha belegondolsz, egyes veszélyes méreggel rendelkező fajoktól eltekintve, melyek hazánkban és környékén egyáltalán nem találhatóak, ez egy alaptalan viszolygás. 

Bölcsességfoghúzás

 

A fogorvos már önmagában is gyakran képezi tárgyát egyfajta ösztönös félelemnek, bár a legtöbb ember életében a legkellemetlenebb beavatkozás a nyolcadik fog kihúzásában testesül meg. Azonban a bölcsességfog eltávolítás közel sem olyan horrorisztikus élmény, mint ahogy a köztudatban él; magából a műveletből semmit nem érzel, a lábadozás is csak néhány napig tart, és ha másként nem, hát fájdalomcsillapítókkal teljesen eltompítható.

 

Szuri

 

Ez lehet oltás, vérvétel, vagy akár hormoninjekció, a tűtől, szuriktól való félelem is teljesen általános, hiszen senki nem szereti, megszúrják. Egyes embereknél ez akár ájulást, rosszullétet is kiválthat. Pedig, ha jobban belegondolsz, az sokkal jobban fáj, amikor a kislábujjaddal véletlenül belerúgsz az ágy lábába, és tovább is tart utána a kellemetlen érzés.

 

Vizsga

 

A vizsgáktól való félelem, mondhatni természetes. Ugyanakkor, ha a megmérettetés előtt-alatt csak erre koncentrálsz, akkor a tudásodat nem fogod tudni megcsillogtatni. A legjobb, amit tehetsz az ilyesfajta félelem ellen, hogy valóban alaposan felkészülsz (esetleg az esélytelenek nyugalmával vágsz neki, bár ez kevésbé szerencsés). Figyeld meg, ha biztos vagy a tudásodban, akkor sokkal nyugodtabban fogsz nekivágni a vizsgának is, legyen szó forgalmi vizsgáról, érettségiről, vagy akár államvizsgáról.

 

Magány

 

Szinte minden ember megtapasztalja élete során legalább egyszer ezt a fajta félelmet. Ez annak a kivetülése, hogy az ember társas lény, nem akar egyedül maradni, egyedül megöregedni. Azonban a magánytól való félelem sokszor amolyan se-veled-se-nélküled kapcsolatokba sodorja az embereket, ez pedig egyáltalán nem egészséges, és főként nem boldog. Ne legyél valakivel csak azért, hogy legyen melletted valaki, inkább várj türelmesen, légy hű az elveidhez, és meglátod, egy nap feltűnik a tökéletes pár!
Belföld Budapest ÉrdekességekLegfrissebb cikkek


Így növelje a problémamegoldó készéget a cégen belül!
Mindenki azt szeretné, ha az alkalmazottak minél hatékonyabban tudnák megoldani a felmerülő problémákat. De vajon hogyan lehet ezt elérni? Használja csapatépítő tevékenységeket, hogy segítsen alkalmazottainak gyorsan és pontosan megoldást találni a kihívásokra!
Mikor van szükség fogtömésre?
Ma már nincs olyan ember, akinek ne kellett volna tömni fogát – de mikor is van szükség egy fogtömésre, és mikor egy fogkoronára vagy gyökérkezelésre? Alábbi cikkünkből kiderül, mely esetek kapcsán elég, ha csak betömik fogunkat.
Hírek, újdonságok és érdekességek belföldről és a nagyvilágból

Naprakész információk a világ minden tájáról, Budapestről és belföldről, érdekességek és újdonságok, minden, ami érdekelhet.

Hírek és érdekességek Budapestről

Mi történik manapság a fővárosban? Mik a legfontosabb hírek és érdekességek Budapesten, amiről érdemes tudni? Itt minden fontos információt megtalálsz!

Látnivalók Budapesten

Csodás, történelmi, izgalmas látnivalók Európa egyik legszebb fővárosában. Budai Várnegyed, Parlament, Városliget, Hősök tere, Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, és még sok más.

Programlehetőségek Budapesten

Mit érdemes megnézni Budapesten? Mik a legjobb szezonális vagy állandó programlehetőségek? Hova érdemes ellátogatni a pároddal, a családdal vagy a barátaiddal?

Kitekintő

Érdekes cikkek, hírek, újdonságok és információk a nagyvilágból és Magyarországról. Naprakész információk nap mint nap.